19 φάρμες παραγωγής καφέ στην Κ. Αμερική τροφοδοτούνται από ΑΠΕ

Διαβάστηκε από 1260 αναγνώστες -

Μια κίνηση βιώσιμης καινοτομίας προσέφερε σε 19 φάρμες στη Λατινική Αμερική, μηχανισμούς επεξεργασίας υδάτινων λυμάτων, για την παραγωγή καφέ.

 

Η κίνηση, The Energy from Coffee Wastewater Project, έχει διττό στόχο. Να προστατέψει το οικοσύστημα από τα υδάτινα λύματα που προέρχονται από την παραγωγή καφέ και να παράγει ενέργεια από τα λύματα της παραγωγής του. Ήδη έχει ενσωματωθεί σε διάφορες φάρμες, όλων των μεγεθών, με απόλυτη επιτυχία. Εκτός από την επεξεργασία του νερού που χρησιμοποιείται στην κατά την παραγωγή του καφέ, έχει καταφέρει, να μειώσει την ποσότητα νερού που απαιτείται από τη διαδικασία κατά 50%, να αποτρέψει την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα ανακατευθύνοντάς τα ως καύσιμα μαγειρέματος για τους ντόπιους, αποτρέποντας, ταυτόχρονα, την αποψίλωση των τοπικών δασών για καυσόξυλα.

Μιας και η παραγωγή καφέ εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη διαθεσιμότητα τοπικού, καθαρού, γλυκού νερού, η βιώσιμη παραγωγή καφέ μπορεί να προέλθει μόνο όταν το νερό χρησιμοποιείται αποδοτικά και περνά από κατάλληλη επεξεργασία πριν την απελευθέρωσή του πίσω στο περιβάλλον. Η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον γύρω από τις φάρμες στις οποίες χρησιμοποιείται, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες σχεδιάζονται για το Περού και τη Βραζιλία, καθώς και περιοχές στην Αφρική και την Ασία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ