Με πλεόνασμα έκλεισε το Clean Energy Fund II

Διαβάστηκε από 1037 αναγνώστες -

Το Clean Energy Fund II, το οποίο επιβλέπει η Glennmont Partners, έκλεισε επιτυχώς, καταφέρνοντας να συλλέξει ¤50 εκατομμύρια πάνω από το στόχο του.

 

Ένα δεκαετές επενδυτικό ταμείο καθαρής ενέργειας, που δημιουργήθηκε από την Glennmont Partners, έχει κλείσει σήμερα και έχει συλλέξει ¤50.000.000 πάνω από το στόχο του. Φτάνοντας το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό (¤ 500 εκατομμύρια), το ταμείο εύκολα υπερκαλύφθηκε, αφού έλαβε σταθερή και γενναιόδωρη υποστήριξη από νέους και υφιστάμενους επενδυτές.

Η Glennmont Partners - ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης - αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), επένδυσε ¤50.000.000, με επιπλέον μετρητά να έρχονται μέσω επενδυτών από ολόκληρη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Αρχικός στόχος του ταμείου ήταν ¤450 εκατομμύρια.

«Ήμασταν στο παρελθόν μια ομάδα ειδικών που εργάζονται σε άλλα όργανα, αλλά αφού ιδρύθηκε η Glennmont, τώρα είμαστε ένας ειδικός ανεξάρτητος συνεργάτης, και οι επενδυτές μας το εκτιμούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Glennmont, Joost Bergsma. «Έχουμε τώρα επενδύσει πλήρως το πρώτο μας ταμείο, με βάση τις υφιστάμενες επιδόσεις μας ως ανεξάρτητη εταιρεία». Ο Bergsma πρόσθεσε ότι η υπερκάλυψη του ταμείου ήταν ενδεικτική της επιθυμίας της αγοράς για απόδοση και μακροπρόθεσμη αύξηση κεφαλαίου.

Η Glennmont, που ιδρύθηκε ως spin-off της BNP Paribas Investment Partners πέρυσι, διαχειρίζεται μακροπρόθεσμα κεφάλαια για επενδύσεις σε σχέδια εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας. Εστιάζονται κυρίως στην αποδεδειγμένη τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, όπως η ηλιακή φωτοβολταϊκή και αιολική ενέργεια, ως επί το πλείστον σε όλη τη Βρετανία και σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης.

Το πρώτο Clean Energy Fund πρόσθεσε 354MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Αναφορικά με το Clean Energy Fund II, ο Bergsma πρόσθεσε: «Η ομάδα μας έχει ήδη αξιολογήσει μια σειρά από υψηλής ποιότητας επενδυτικές ευκαιρίες, και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με την υποστήριξη μόνο προσεκτικά επιλεγμένων, risk-managed επενδύσεων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ