Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού, ηλιακού σταθμού

Διαβάστηκε από 1442 αναγνώστες -

Η κατασκευή του μεγαλύτερου, πλωτού ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας παγκοσμίως, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο.

 

Η Kyocera TCL Solar, μια συνεργασία μεταξύ των Ιαπωνικών εταιρειών Kyocera και Century Tokyo Leasing, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει δυο πλωτά ηλιακά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στις λίμνες Nishihira Και Higashihira, στην πόλη Kato, της επαρχίας Hyogo, χρησιμοποιώντας τις πλωτές ηλιακές πλατφόρμες της Γαλλικής εταιρείας Ciel et Terre s Hydrelio.

Το εργοστάσιο των 1.7MW, που έχει προγραμματιστεί για το Nishihira Pond, θα γίνει το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό σύστημα παραγωγής ενέργειας στον κόσμο, ενώ και οι μαζί δύο θα έχουν τη συνδυασμένη παραγωγή των 2.9MW.

Σε μια δήλωση η επιχείρηση είπε: «Λόγω της ταχείας εφαρμογής της ηλιακής ενέργειας, εξασφαλίζοντας εκτάσεις κατάλληλες για εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας κλίμακας κοινής ωφελείας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο στην Ιαπωνία. Εκτός από συστήματα εδάφους και συστήματα σε στέγες εργοστασιακών κτιρίων και αποθηκών, η TCL Kyocera Solar θα ξεκινήσει επιχειρήσεις πλωτών ηλιακών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας τις άφθονες επιφάνειες νερού της χώρας. Λόγω της μεγάλης διακύμανσης στην ποσότητα βροχοπτώσεων κατά την αντίστοιχη εποχή, υπάρχουν πολλές δεξαμενές σε όλη την Ιαπωνία για γεωργικούς και αντιπλημμυρικούς σκοπούς».

Από την έναρξη λειτουργίας της, τον Ιούλιο του 2012, η εταιρεία έχει κατασκευάσει 28 μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας,, εκ των οποίων 11 έχουν αρχίσει να λειτουργούν, και σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 60MW πλωτών εγκαταστάσεων ως τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την συνεργασία, η Kyocera Group, θα αναλάβει και την προμήθεια ηλιακών συλλεκτών, και του συναφή εξοπλισμού, εκτός από την κατασκευή, τη συντήρηση και τη λειτουργία, ενώ η Ciel et Terre θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια των πλωτών ηλιακών πλατφορμών, καθώς και για την τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των συστημάτων στο νερό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ