Το νέο ηλεκτρικό Ion SmartScooter

Διαβάστηκε από 1628 αναγνώστες -

Το Ion SmartScooter είναι ένα αυτόνομο ηλεκτρικό, πρωτότυπο σκούτερ. Είναι ελαφρύ, διπλώνει και είναι εύκολο στη μετακίνηση, και η εταιρεία λέει ότι μπορεί να μεταφέρει έναν ενήλικα μέχρι και 27km με μια φόρτιση.

 

Το Ion SmartScooter έχει έναν ηλεκτροκινητήρα χωρίς ψύκτρες, 250W και λέγεται ότι φτάνει ταχύτητες έως και τα 24km/h, ενώ μπορεί να διπλωθεί εύκολα για μεταφορά με λεωφορείο ή τραίνο.

Ο ηλεκτροκινητήρας hub διαθέτει φρένο αντιεμπλοκής και τροφοδοτείται από μια μπαταρία Samsung ιόντων λιθίου 36V, ενώ το πλαίσιο του σκούτερ είναι φτιαγμένο από 6061-T6 αλουμίνιο ποιότητας αεροσκάφους. Οι δημιουργοί εγγυώνται ότι δεν θα πάθετε λάστιχο χάρη στα ελαστικά 8-ιντσών με εσωτερική κυψελωτή δομή, ενώ μια θύρα USB επί του πλαισίου προσδίδει τη δυνατότητα φόρτισης τηλεφώνου ή και άλλων φορητών συσκευών.

Ο έλεγχος του σκούτερ είναι απλή υπόθεση, με έναν επιταχυντή και ένα φρένο στη χειρολαβή. Ένας δείκτης κόκκινο-κίτρινο-πράσινο μπαταρίας στο τιμόνι, επιτρέπει στους αναβάτες να γνωρίζουν την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται, επίσης, ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλήρως από άδεια, μέσω μιας τυπικής πρίζας σε μόλις πάνω από τρεις ώρες, και ότι οι μπαταρίες θα διαρκέσουν για περισσότερο από 1.000 κύκλους, ή σχεδόν πέντε χρόνια καθημερινής χρήσης.

Ζυγίζοντας 12 Kg, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, το Ion SmartScooter μπορεί να διπλωθεί σε 20x40x91cm, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί σε ένα λεωφορείο ή τρένο, ή απλά για αποθήκευση. Όταν είναι διπλωμένο, το τιμόνι χρησιμοποιείται ως βάση για να κρατήσει το SmartScooter όρθιο, όταν αποθηκεύεται, και έχει μια βολική βάση στήριξης για να το κρατά σε όρθια θέση κατά τη στάση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ