Η Telengana φτάνει τα 4GW με τη νέα ηλιακή προσφορά 500MW

Διαβάστηκε από 1074 αναγνώστες -

Η νέα Περιφέρεια της Telengana, προηγουμένως κομμάτι της Andhra Pradesh, έχει ξεκινήσει διαδικασίες για μια ηλιακή προσφορά έργου 500MW.

 

Η Περιφέρεια Telangana πάσχει σήμερα από ηλεκτρικές διακοπές και έχει σχηματίσει αυτήν την ηλιακή δημοπρασία για να βοηθήσει στην κάλυψη του ελλείμματος σε ενέργεια.

Οι σχεδιαστές του ηλιακής έργου ενέργειας μπορούν να υποβάλουν προσφορές για το 25-ετές συμβόλαιο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) από την εταιρεία κοινής ωφελείας Southern Company Power Distribution της Telangana Limited (TSSPDCL).

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν προσφορές ενιαίας ταρίφας για το σύνολο των 25 ετών της σύμβασης, ή μπορούν να υποβάλουν ξεχωριστές προσφορές για τα 10 και 15 χρόνια.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών είναι η 26η Σεπτεμβρίου, με τη διαδικασία της προσφοράς να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Επί του παρόντος η Telangana έχει ανάγκη από 4GW ενέργειας για την κάλυψη γεωργικών αναγκών, αλλά μόνο 3.5GW είναι διαθέσιμα, με αποτέλεσμα οι καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Η δημοπρασία της Telengana είναι ίδια με αυτή της γειτονικής Andhra Pradesh των 500MW, η οποία λήγει στις 17 Σεπτέμβρη. Όμως, λόγω του μεγαλύτερου πλαφόν των 200MW και της ευελιξίας της διαδικασίας προσφορών, η δημοπρασία της Telengana αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ