Επένδυση $145 εκατ. από τη Google σε έργο της SunEdison

Διαβάστηκε από 1339 αναγνώστες -

Η γίγαντας του διαδικτύου, Google αναμένεται να παρέχει χρηματοδότηση, $145 εκατ. ιδίων κεφαλαίων, για ένα φωτοβολταϊκό έργο 82MW, στο χαρτοφυλάκιο που λειτουργεί η spin-off συνεργάτης της SunEdison, ΤerraForm.

 

Η SunEdison επιβεβαίωσε σήμερα την επένδυση της Google στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών Regulus στο Kern County της Καλιφόρνια, ένα έργο που είπε ότι θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση στη Βόρεια Αμερική μέχρι σήμερα, και θα αντιπροσωπεύσει το 10% του 808MW χαρτοφυλακίου έργων της TerraForm.

Το έργο θα χρησιμοποιήσει 248.000 φωτοβολταϊκές μονάδες της SunEdison και θα πουλήσει την παραγόμενη ενέργεια στην Southern California Edison, μέσω μιας συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας 20 ετών.

Οι Prudential Capital Group και Santander Bank, NA, παρέχουν μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για το έργο.

«Από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, στην κατασκευή της μονάδας, στη δημιουργία αμοιβαίας επωφελούς οικονομικής συνεργασίας με ηγέτες όπως η Google, η Prudential και η Santander Bank, NA, το Regulus αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η end-to-end προσέγγιση της SunEdison ωφελεί όλους αυτούς που εμπλέκονται σε ένα ηλιακό έργο», δήλωσε ο Bob Powell, πρόεδρος της SunEdison Βόρειας Αμερικής. «Το ότι έχουμε ήδη κάνει τέτοια πρόοδο, σχετικά με ένα έργο που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, είναι μια απόδειξη για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας μας».

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα ευρύ φάσμα καθαρών ενεργειακών τεχνολογιών, που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες», δήλωσε ο Nick Coons, επικεφαλής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Google. «Αυτό το έργο με την SunEdison παρουσίασε μια ευκαιρία για να πάρουμε ένα παλιό πεδίο φυσικού αερίου και πετρελαίου και να το μετατρέψουμε σε ένα σταθμό παραγωγής καθαρής ενέργειας. Έβγαζε νόημα να το υποστηρίξουμε σε πολλαπλά επίπεδα».

Τα μοντέλα συνεργασίας απόδοσης, όπως αυτό της TerraForm, προσελκύουν σημαντικό ενδιαφέρον στην ηλιακή βιομηχανία λόγω των ελκυστικών αποδόσεων που προσφέρουν στους επενδυτές και την πρόσβαση χρηματοδότησης χαμηλού κόστους που δίνουν στους σχεδιαστές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ