Υπενθυμίζεται πως οι ΥΚΩ καλύπτουν κυρίως το αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες αλλά και την επιδότηση των τιμολογίων για πολύτεκνους, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κ.α

Σε δόσεις οι επιβαρύνσεις για τις ΥΚΩ 2012 – 2013

Διαβάστηκε από 1087 αναγνώστες -

Σε δόσεις και χωρίς αναδρομική εφαρμογή θα περάσουν στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού οι επιβαρύνσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012 – 2013 που εκκρεμούν.

 
Υπενθυμίζεται πως οι ΥΚΩ καλύπτουν κυρίως το αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες αλλά και την επιδότηση των τιμολογίων για πολύτεκνους, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κ.α. 

Σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις της ΡΑΕ η συνολική δαπάνη για τις ΥΚΩ ανέβηκε από 500 εκατ. το 2011 σε 780 εκατ. το 2012 και 770 εκατ. το 2013 χωρίς την τελευταία διετία να έχουν γίνει αυξήσεις στις συγκεκριμένες χρεώσεις στους λογαριασμούς. Έτσι έχει συσσωρευτεί στη διετία ένα ποσό της τάξης των 350 εκατ. το οποίο σύμφωνα με αρμόδια ίδια πηγή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα κατανεμηθεί σε δόσεις, που θα ξεπερνούν κατά πάσα πιθανότητα τα δύο χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ