Η aleo solar στο γκρουπ των 300 watt

Διαβάστηκε από 1190 αναγνώστες -

Η Γερμανική κατασκευαστής φωτοβολταϊκών, aleo solar, δήλωσε ότι παρήγε μια νέα μονάδα μονοκρυσταλλικών, υψηλής απόδοσης, με απόδοση μετατροπής πάνω από 18,3%, και παραγωγή 300W.

 

Εκτός από τη χρήση των μονοκρυσταλλικών ηλιακών κυττάρων για υψηλότερη απόδοση, η aleo solar σημειώνει ότι οι μονάδες χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία σύνδεσης κυττάρων, που έχει ως στόχο να μειώσει τις απώλειες απόδοσης.

«Έχουμε βελτιώσει τις μονάδες μας και την τεχνολογία κυττάρων, ακόμη περισσότερο, και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα συστατικά μας για να δημιουργήσουμε τη νέα μονάδα υψηλής ισχύος φωτοβολταϊκών aleo», δήλωσε ο Günter Schulze, διευθύνων σύμβουλος της aleo solar. «Για παράδειγμα, έχουμε ενσωματώσει επιτυχώς ένα συνδετήρα κυττάρων ικανό να ανακλά το φως με τέτοιο τρόπο, ώστε να φθάνει σε κάθε κύτταρο ένα υψηλότερο ποσοστό φωτός. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε καταφέρει να λύσουμε ένα τεχνικό πρόβλημα που πολλοί κατασκευαστές έχουν επί του παρόντος, και αγωνίζονται να ξεπεράσουν, και έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη λύση για να ενισχύσουμε την απόδοση της μονάδας μας».

Η εταιρεία ανέφερε, επίσης, ότι η νέα μονάδα χρησιμοποιεί μία αντιανακλαστική επικάλυψη στην πρόσοψη της μονάδας και μια διαφανή μεμβράνη επικάλυψης EVA, για να παρέχει υψηλότερα επίπεδα φωτός στα ηλιακά κύτταρα.

«Όλα μαζί, όλα τα χαρακτηριστικά της μονάδας μας, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή περίπου 20% περισσότερης ενέργειας, στην ίδια επιφάνεια μιας τυπικής λειτουργικής μονάδας 250watt. Αυτό σημαίνει ότι για να χωρέσει ένα σύστημα με το ίδιο επίπεδο απόδοσης σε μια στέγη, οι εγκαταστάτες θα πρέπει, για παράδειγμα, να εγκαταστήσουν μόνο δέκα μονάδες αντί για δώδεκα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα», πρόσθεσε ο Thomas Platzeck, επικεφαλής ανάπτυξης στην aleo solar.

Η aleo ξεκίνησε μια εκ νέου φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Prenzlau της Γερμανίας, το Μάιο του 2014.

Η εταιρεία ζήτησε επίσης την απόσυρση των μετοχών της από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, γεγονός το οποίο αναμένεται να συμβεί τον Μάρτιο του 2015.

Η aleo εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Sunrise Global Solar Energy της Ταϊβάν, θυγατρική εταιρεία της παραγωγού πλακιδίων, Sino-American Silicon (SAS), ως μέρος της στρατηγικής της για διαφοροποίηση των επιχειρήσεών της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ