EU PVSEC 2014

Διαβάστηκε από 1092 αναγνώστες -

Η EU PVSEC 2014 πραγματοποιείται σε μια εποχή που οι ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής.

 

Αν και υπάρχει αβεβαιότητα πολιτικής σε πολλές περιοχές του πλανήτη, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έχει αρχίσει να παίρνει θέση, μεταξύ των μεγάλων παραγωγών ενέργειας και να κερδίζει διαδεδομένη προσοχή.

Σύμφωνα με την τρίτη ετήσια έκθεση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), “Medium-Term Renewable Energy Market Report”, η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική αυξήθηκε σημαντικά το 2013, φθάνοντας σχεδόν το 22% της παγκόσμιας παραγωγής, στο ίδιο επίπεδο με την ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, η παραγωγή του οποίου παρέμεινε σχετικά σταθερή. Η έκθεση προβλέπει, επίσης, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελούν σχεδόν το 26% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι το 2020.

Ο Teun P. Bokhoven, Γενικός Πρόεδρος του EU PVSEC 2014, και πρόεδρος της ολλανδικής ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε: «Μετά από μια δύσκολη περίοδο στις παγκόσμιες αγορές φωτοβολταϊκών τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να αναμένουμε ισχυρή ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα. Αυτό αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τη φωτοβολταϊκά κοινότητα. Οι προσδοκίες είναι υψηλές».

Ο ίδιος περιγράφει το περιοχέμενο του επερχόμενου EU PVSEC 2014 στο ¶μστερνταμ: «Είτε είναι οι τεχνικές καινοτομίες, τα νέα υλικά και έννοιες ή οι πτυχές της ενσωμάτωσης των φωτοβολταϊκών στα ενεργειακά συστήματα, όλα είναι αναγκαία για να διευκολυνθεί η επέκταση της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών και να εξασφαλίσουμε ότι θα εκπληρώσουμε αυτές τις προσδοκίες».

Με 1500 εκθέτες από 71 χώρες, που παρουσιάζονται σε 87 θεματικές ενότητες του συνεδρίου, και καλύπτουν το σύνολο της αλυσίδας αξίας φωτοβολταϊκών, το EU PVSEC 2014 δέχεται την πρόκληση και περιγράφει τις ευκαιρίες. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου συμπληρώνεται με εννέα παράλληλες εκδηλώσεις που παρουσιάζουν περίπου 100 επιπλέον εκθέματα.

Η 29η έκδοση του European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition θα ανοίξει τις πόρτες του από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο RAI Convention and Exhibition Centre στο ¶μστερνταμ της Ολλανδίας. Η Διάσκεψη των πέντε ημερών συμπληρώνεται από μια Έκθεση τριών ημερών, που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 23 έως την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ