ΗΠΑ: 50.000 νέες θέσεις εργασίας στον ηλιακό τομέα ως το 2020

Διαβάστηκε από 1229 αναγνώστες -

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), έχει αποκαλύψει μια σειρά από μέτρα – στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το Κλίμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα - για την ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

 

Σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των φωτοβολταϊκών, το Δίκτυο Κατάρτισης Solar Instructor του DOE αποκάλυψε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης για βετεράνους σε έως και τρεις στρατιωτικές βάσεις, ξεκινώντας το φθινόπωρο. Ως μέρος του προγράμματος, οι βετεράνοι θα συνεργαστούν με 400 κολεγιακές κοινότητες εκπαίδευσης ηλιακών εγκαταστάσεων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εργαζομένους.

Ως αποτέλεσμα αυτού του νέου προγράμματος κατάρτισης, τουλάχιστον 50.000 νέοι εργαζόμενοι αναμένεται να εισέλθουν στον τομέα των φωτοβολταϊκών, ως το 2020.

Ως ένας τρόπος για να μειωθεί το κόστος της ηλιακής ενέργειας - ειδικά όσον αφορά τη διασύνδεση, την αδειοδότηση και τη χρηματοδότηση, η Πρωτοβουλία SunShot του DOE έχει ανοίξει μια νέα ιστοσελίδα - Solar Powering America - η οποία θέτει στη διάθεση των δυνητικών πελατών, πολλούς πόρους σε μια προσπάθεια να τονώσει περαιτέρω την αγορά.

Επιπλέον, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει να επενδύσει $68 εκατομμύρια σε 540 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα - συμπεριλαμβανομένων 240 φωτοβολταϊκών έργων. Η χρηματοδότηση για αυτές τις εθνικές επενδύσεις, θα ληφθούν από το Πρόγραμμα Rural Energy for America (REAP), το οποίο παρέχει οικονομική βοήθεια προς τους αγρότες και τις μικρές επιχειρήσεις σε αγροτικές περιοχές, προκειμένου να τους παρακινήσει προς την εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να καταβάλλουν προσπάθειες για να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση.

Τα πράγματα συνεχίζουν να φαίνονται θετικά για τη φωτοβολταϊκή ενέργεια στις ΗΠΑ, με τρεις νέες εκθέσεις να δείχνουν ότι η τιμή της ηλιακής ενέργειας συνεχίζει να μειώνεται. Το 2013, το κόστος εγκατάστασης των εμπορικών και οικιακών φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά περισσότερο από 12%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ