Οι ηλιακές επενδύσεις είναι διπλά αποτελεσματικές στα EV

Διαβάστηκε από 1485 αναγνώστες -

Αναλυτής γαλλικής επενδυτικής τράπεζας, έχει υιοθετήσει την άποψη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) θα ξεπεράσουν τις παραδοσιακές μηχανές εσωτερικής καύσης.

 

Ο Mark Lewis, προβλέπει ότι οι επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια θα αποδώσουν διπλάσια ωφέλιμη ενέργεια, για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, από αυτές που επενδύονται στο πετρέλαιο, ως το 2035.

Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ χαμηλότερο ποσοστό της ενέργειας που χάνεται στα Evs, σε σχέση με τις παραδοσιακές μηχανές, ο Mark Lewis, της επενδυτικής τράπεζας Kepler Chevreux, έχει υπολογίσει ότι $100 δισεκατομμύρια επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα αποδώσουν πολύ πιο χρησιμοποιήσιμη ενέργεια από μια παρόμοια επένδυση στο πετρέλαιο, με τις σημερινές τιμές. Στην περίπτωση των επενδύσεων αιολικής ενέργειας στην ξηρά, έξι φορές περισσότερο, ως το 2035.

Οι λεπτομέρειες των προβλέψεων του Lewis αναγράφονται σε ένα άρθρο σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις στην ιστοσελίδα Impact Lab, και το επικεντρώνονται στο γεγονός ότι το 75-80% της ενεργειακής αξίας του πετρελαίου, χάνεται στις παραδοσιακές μηχανές εσωτερικής καύσης, ενώ η αποθήκευση της ανανεώσιμης ενέργειας που παράγεται, σε μια μπαταρία, και η μετατροπή της σε ισχύ μηχανής ενός EV, συνεπάγεται μια απώλεια μόλις 25-30% της αρχικής ενέργειας.

Συνυπολογίζοντας τις απώλειες μετάδοσης του 2,5% της ηλιακής, 5% της χερσαίας αιολικής και 7,5% της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, και εστιάζοντας στην καθαρή ενεργειακή απόδοση και όχι στο ακαθάριστο ποσό της ενέργειας που παράγεται στο σημείο παραγωγής, ο Lewis υποστηρίζει ότι οι τρεις μορφές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εξέτασε στη μελέτη του, θα παρέχουν πιο χρήσιμη ενέργεια από τις αντίστοιχες του πετρελαίου, ως το 2020.

Κατά τον υπολογισμό απόδοσης των επενδύσεων, ο Lewis χρησιμοποίησε μια διάρκεια ζωής έργου 10 ετών, για έργα πετρελαίου βαθέων υδάτων, και 20 έτη για τα παραδοσιακά χερσαία προγράμματα εξερεύνησης πετρελαίου, σε σχέση με το πρότυπο της 20-ετούς διάρκειας ζωής των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ