Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από 1-1-2014 έως και 30-6-2014

Απολογισμός ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Διαβάστηκε από 1200 αναγνώστες -

Η έκθεση για τα πεπραγμένα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2014, σε θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 
Την έκθεση ξεκινά με χαιρετισμό του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, λέγοντας:

«Φίλες και φίλοι,
Η 5η κατά σειρά Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με απόλυτη επιτυχία και παρέδωσε την σκυτάλη στην
Ιταλία.
Κατά το εξάμηνο της Προεδρίας μας, εργαστήκαμε ώστε να οδηγήσουμε την Ένωση προς ένα ευοίωνο και αισιόδοξο μέλλον, το μέλλον που αξίζουν οι λαοί και οι πολίτες της Ευρώπης. Μολονότι υπό συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, σε μια περίοδο φορτισμένη από την οικονομική κρίση και τις οδυνηρές συνέπειές της, πρωταρχικός μας στόχος υπήρξε η εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων σε πραγματικά προβλήματα.
Τα θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τα οποία
διαπραγματευθήκαμε ήταν πολλά, σημαντικά και σύνθετα διότι επηρεάζουν την
υφιστάμενη ποιότητα ζωής αλλά και το μέλλον της βιωσιμότητας όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Στο σημείο αυτό, να επισημάνω ότι, σε όλη την διάρκεια της Προεδρίας μας, υπήρξε υποδειγματική συνεργασία με όλους τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, ενεργειακή ασφάλεια και μετάβαση προς οικονομία χαμηλού άνθρακα απαιτείται λήψη αποφάσεων στρατηγικού χαρακτήρα ιστορικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα, προβλεψιμότητα και συνοχή, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις που θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανακοπή της απώλειας θέσεων εργασίας αλλά και την δημιουργία νέων.
Ο αγώνας για ένα βιώσιμο και υγιές οικονομικό, κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον δεν τελειώνει με την λήξη της Προεδρίας μας αλλά συνεχίζεται για να κτίσουμε μια Ελλάδα και μια Ευρώπη αντάξια της ιστορίας της και των κατοίκων της.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, τόσο τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ για τις προσπάθειες τους εντός και εκτός Ελλάδος όσο και τους λοιπούς φορείς και ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες για την πολύτιμη συνεισφορά τους».

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση του απολογισμού της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από 1-1-2014 έως και 30-6-2014 για τα θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ