Σιδηροδρομικός σταθμός στο Τορόντο πρασινίζει έξυπνα!

Διαβάστηκε από 1723 αναγνώστες -

Η ανάγκη για ανοιχτούς, φυσικούς χώρους στις πόλεις μας γίνεται με τα χρόνια ολοένα και μεγαλύτερη. Ένα νέο δημόσιο έργο στο Τορόντο του Καναδά αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορεί η εφευρετικότητα να δώσει δημιουργικές και έξυπνες λύσεις, κάνοντας τη ζωή στην πόλη πιο ανεκτή

 

Το δημόσιο έργο θυμίζει λίγο το High Line της Νέας Υόρκης και μέρος του Goods Line του Σίδνεϊ, τα οποία είναι αμφότερα γραμμικά πάρκα που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε αχρησιμοποίητες γραμμές τρένων. Σε αντίθεση όμως με τα προαναφερόμενα, το καναδικό έργο δε θα κατασκευαστεί σε κάποια εγκαταλελειμμένη υποδομή, αλλά πάνω από λειτουργικές σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο σχεδιασμός αφορά ένα νέο εμπορικό και συγκοινωνιακό κόμβο που περιλαμβάνει τερματικό σταθμό λεωφορείων, δύο κτίρια γραφείων που θα κατασκευαστούν στις δύο πλευρές του σιδηροδρομικού διαδρόμου, καθώς και ένα πάρκο μεταξύ των κτιρίων, πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Σχεδιασμένο από την εταιρεία real estate Ivanhoe Cambridge για την αρχή μεταφορών του Τορόντο, το πρότζεκτ είναι μέρος της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Union Station.

Το πάρκο θα λειτουργήσει ως μέσο για τη σύνδεση των κτιρίων, αλλά και ως χώρος για αναψυχή και ψυχαγωγία. Εκτός από το χώρο πρασίνου το έργο διαθέτει περαιτέρω οικολογικό χαρακτήρα, καθώς τα κτίρια που θα κατασκευαστούν σχεδιάζονται σύμφωνα με την πιστοποίηση LEED Platinum. Το κομμάτι αυτό θα συνδεθεί επίσης με το PATH, το δίκτυο υπόγειων διαβάσεων πεζών του Τορόντο.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ