Αυξημένη η ζήτηση για φ/β το 2014, στα 200GW η συνολική ανάπτυξη

Διαβάστηκε από 1625 αναγνώστες -

Σύμφωνα με έκθεση του NPD Solarbuzz, οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις ηλιακών φωτοβολταϊκών που θα προστεθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2014 προβλέπεται να υπερβούν τα 19.5GW, ωθώντας το άθροισμα της παγκόσμιας ανάπτυξης στα 200GW.

 

Αν οι προβλέψεις αποδειχτούν σωστές, η συνολική χωρητικότητα των νέων εγκαταστάσεων τριμήνου θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2010. Ο ρόλος της Κίνας αναμένεται σταθερά καθοριστικός, ενώ η ίδια χώρα ευθύνεται και για το μεγαλύτερο μέρος των 50GW που προβλέπεται να εγκατασταθούν το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η ίδια πρόβλεψη διαβλέπει νέες εγκαταστάσεις ύψους περίπου 7GW, αυξημένες παραπάνω από 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Μαζί με την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των φωτοβολταϊκών που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο.

Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έκθεσης είναι πως η ηλιακή ενέργεια που θα αναπτυχθεί αυτό το τρίμηνο, ισούται με την ενέργεια που παρέχεται από 5 μεγάλης κλίμακας εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με αναλυτές του NPD Solarbuzz, η παγκόσμια ζήτηση για φωτοβολταϊκά συνεχίζει να θέτει νέα ρεκόρ, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο, μετά από αρκετά χρόνια πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και μείωσης κερδών. Με τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών να πλησιάζει ένα πιο ισορροπημένο περιβάλλον προσφοράς και ζήτησης, οι επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής είναι πιθανό να ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ