Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου αλλάζουν χρώμα!

Διαβάστηκε από 1852 αναγνώστες -

Ακόμα και όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το Λονδίνο, σίγουρα έχουν στο νου τους την εικόνα των χαρακτηριστικών κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων ! Έξι από αυτούς βάφτηκαν ...πράσινοι για χάρη της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης!

 

Οι έξι “τυχεροί” πρώην κόκκινοι – νυν πράσινοι θάλαμοι ονομάζονται “solarboxes” και θα λειτουργούν ως ηλιακά τροφοδοτούμενοι σταθμοί φόρτισης. Η παρουσίασή τους έγινε αυτή την εβδομάδα στο Tottenham Court Road.

Ένα μεγάλο ποσοστό των κλασικών τηλεφωνικών θαλάμων ήταν εδώ και καιρό εκτός χρήσης. Μια πρόσφατη, καινοτόμα πρωτοβουλία που μετέτρεψε πολλούς από αυτούς σε μίνι βιβλιοθήκες και μικρούς σταθμούς έκτακτης ανάγκης εφοδιασμένους με ιατρικό εξοπλισμό, προφανώς δεν κάλυψε όλους τους αχρησιμοποίητους θαλάμους.

Έτσι, οι φοιτητές γεωγραφίας και πρόσφατα επιχειρηματίες Harold Craston και Kirsty Kenny, συνέλαβαν την ιδέα των ηλιακών σταθμών φόρτισης. Οι φοιτητές του London School of Economics, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εξεύρεση νέων τρόπων χρήσης των δημόσιων χώρων, αντικρίζοντας καθημερινά τους εν αχρηστία θαλάμους σκέφτηκαν πως η ήδη διαδεδομένη ιδέα θα ταίριαζε γάντι στην πόλη του Λονδίνου, και δεν είχαν άδικο.

Το solarbox διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφή και μπορεί να φορτίσει έως 100 τηλέφωνα την ημέρα. Για το σκοπό αυτό διαθέτει εξοπλισμό φόρτισης για πολλά διαφορετικά κινητά και smartphone, καθώς και μια οθόνη που εμφανίζει διαφημίσεις.

Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου έχουν κατά καιρούς υποστεί διάφορες μετατροπές, ωστόσο η αλλαγή τους σε σταθμούς φόρτισης είναι η πιο καινοτόμα τεχνολογική τους χρήση. Χίλια μπράβο στους ¶γγλους που τολμούν να ανατρέψουν το κλασικό και αναμένουμε τις πρώτες τέτοιες κινήσεις και στην Ελλάδα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ