Ημερίδα του ΚΑΠΕ για τα ενεργειακά σχέδια δράσης των Δήμων

Διαβάστηκε από 1321 αναγνώστες -

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας διοργανώνει ημερίδα με θέμα τα σχέδια αειφόρας ανάπτυξης στους Δήμους της χώρας, με στόχο την ενημέρωση και παροχή τεχνικών και οικονομικών οδηγιών για την υλοποίηση και παρακολούθηση τους.

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Αειφόρα ενεργειακά σχέδια δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, υλοποίηση, παρακολούθηση» θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 14:30-21:00. Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Η εξοικονόμηση ενέργειας ως νέος πυλώνας ανάπτυξης της χώρας»

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση στοχεύει στην παροχή υποστήριξης και κατεύθυνσης στους Δήμους για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων δράσης τους και την επιλογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας. Σ αυτό θα βοηθήσουν καθοριστικά η διασύνδεσή τους με εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και η ιδιωτική χρηματοδότηση και η συνεργασία τους με βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων, σε μηχανικούς, τεχνικό τύπο κλπ. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ