Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΕΚΑ

Διαβάστηκε από 1293 αναγνώστες -

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία ανάρτησης και δημοσίευσης των Πράξεων Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων, των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που τις συνοδεύουν και των αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.

 

Είναι η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και βρίσκεται στη διεύθυνση http://dp.ypeka.gr. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα άμεσης και πλήρους πρόσβασης στις αποφάσεις που αφορούν τις Πράξεις Χαρακτηρισμού, καθώς και αποφάσεις των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.

Η διαδικασία ανάρτησης και δημοσίευσης σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε, μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος, οι πιστοποιημένοι χρήστες -υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας, να αναρτούν τις πράξεις χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογούν τα στοιχεία ταυτότητας της Διοικητικής Πράξης Χαρακτηρισμού, ούτε να εισάγουν το αρχείο της Απόφασης. Τα στοιχεία αυτά είναι ήδη καταχωρημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αντλούνται αυτόματα από το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα, ενώ ο χρήστης καλείται με απλή και φιλική διαδικασία να εισάγει μόνο το Τοπογραφικό Διάγραμμα της Πράξης.

Τέλος, σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, η επίτευξη αυτής της δράσης δεν κόστισε το παραμικρό στους πολίτες, καθώς στήθηκε από τις Υπηρεσίες Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΕΚΑ και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ