Γκράφιτι από βρύα: το πιο cool οικολογικό DIY πρότζεκτ!

Διαβάστηκε από 2644 αναγνώστες -

Τα τελευταία χρόνια οι τέχνες του δρόμου χαίρουν ευτυχώς της αναγνώρισης που τους αξίζει. Εκτός από όμορφα, ενδιαφέροντα, ανατρεπτικά και τροφοδοτικά σκέψης, τα έργα του δρόμου μπορούν πια να είναι και οικολογικά!

 

Το γκράφιτι από βρύα είναι μια νέα, πράσινη πρόταση για να “λερώσουμε” τους τοίχους μας! Ότι χρειάζεται κανείς είναι μερικά απλά υλικά και λίγη φαντασία. Πριν ξεκινήσουμε ωστόσο, καλό είναι να σκεφτούμε σοβαρά σε πιο σημείο σκοπεύουμε να καλλιτεχνήσουμε, καθώς ο βανδαλισμός δημόσιων κτιρίων και αρχαιοτήτων, ακόμα κι αν γίνεται με “πράσινο” τρόπο είναι τουλάχιστον αισθητικά εγκληματικός!

Υλικά:

3 φλιτζάνια βρύα (καθαρά, απαλλαγμένα από χώματα)*

2 φλιτζάνια γιαούρτι (χωρίς φρούτα!)

2 φλιτζάνια νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

σιρόπι καλαμποκιού (προαιρετικό)

μπλέντερ, κουβάς, πινέλο


Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα βρύα, απαλλάσσοντάς τα από το χώμα. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι υγρό, με υφή σαν μπογιά. Μπορούμε να διορθώσουμε την υφή με το σιρόπι καλαμποκιού!

Ρίχνουμε το μείγμα στον κουβά και στη συνέχεια ζωγραφίζουμε με το πινέλο το σχέδιο που θέλουμε. Μέχρι η “μπογιά” μας να βλαστήσει, καλό είναι να την ψεκάζουμε με νερό μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και να περάσουμε από πάνω ένα δεύτερο χέρι βρύων, για ενίσχυση.

Ανάλογα με το κλίμα,το πότε θα βλαστήσει το σχέδιό μας διαφέρει, ωστόσο δε θα πάρει περισσότερο από μερικές εβδομάδες!

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για το Moss Graffiti!


Καλή επιτυχία!



*Τα βρύα δεν θα πρέπει να είναι παρμένα από δέντρα και φυσικά τοπία, αφενός γιατί αυτό είναι οικολογικά ανήθικο και αφετέρου γιατί αυτά τα βρύα δε θα πιάσουν πάνω στο τσιμέντο. Μπορούμε να τα βρούμε σε πεζοδρόμια, υγρές τσιμεντένιες επιφάνειες, τούβλινους τοίχους, γενικότερα τεχνητές επιφάνειες πάνω στις οποίες έχουν ήδη αναπτυχθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ