Το πρώτο εστιατόριο μηδενικών αποβλήτων στην Αγγλία

Διαβάστηκε από 1993 αναγνώστες -

Τι συμβαίνει όταν άνθρωποι που διαθέτουν όραμα και στόχο τολμούν να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν; Μα τι άλλο; Μια επιτυχημένη καινοτομία!

 

Douglas McMaster. Ένας σεφ με όραμα και συνείδηση. Στόχος του, να προωθήσει την αναβάθμιση της ποιότητα των υλικών, την παρασκευή και την πώληση τροφίμων από τα εστιατόρια. Όπως κάθε οραματιστής, έτσι και ο McMaster γνωρίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τα πράγματα, είναι να αφήσεις το δικό σου στίγμα. Κι έτσι άνοιξε το εστιατόριο Silo.

Στο Silo σερβίρεται αποκλειστικά εποχιακή, χορτοφαγική κουζίνα από υλικά αγορασμένα απευθείας από ντόπιους αγρότες. Ο ιδιοκτήτης παρασκευάζει το δικό του γιαούρτι, καλλιεργεί μανιτάρια και αλέθει επί τόπου το σιτάρι για την παρασκευή ψωμιού. Το νερό φιλτράρεται μέσω όσμωσης, ενώ όλα τα οργανικά απόβλητα κομποστοποιούνται. Το Silo μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο εστιατόριο μηδενικών αποβλήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Ξεκινώντας από την κουζίνα, το εστιατόριο διαθέτει ένα προ-βιομηχανικό σύστημα τροφίμων που δεν παράγει απόβλητα, δεν αποθηκεύει τα τρόφιμα, δε χρησιμοποιεί χημικές ουσίες, ενώ οι τουαλέτες παίρνουν νερό από τα λύματα της καφετιέρας. Το σαλόνι των πελατών δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό: μινιμαλιστικό εσωτερικό, με vintage έπιπλα και ανακυκλωμένα υλικά, χάρη σε ένα τοπικό μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ που προωθεί τη δωρεάν διάθεση και επανάχρηση αγαθών, τα οποία διαφορετικά θα πήγαιναν για πέταμα.

Το εστιατόριο – αρτοποιείο – καφέ Silo βρίσκεται στο Μπράιτον και, όπως ακριβώς και η ίδια η φύση, δεν δημιουργεί ζημιογόνα απόβλητα. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!



 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ