Πιλοτική μονάδα ψύξης-θέρμανσης στη Λιουμπλιάνα

Διαβάστηκε από 1541 αναγνώστες -

Το έργο βασίζεται στην ενσωμάτωση της θέρμανσης και ψύξης μέσω του ήλιου σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

 
Στις 27 Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Jozef Stefan εγκαινίασε το πιλοτικό εργοστάσιο InfraSun στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Το έργο βασίζεται στην ενσωμάτωση της θέρμανσης και ψύξης μέσω του ήλιου σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC). Η εγκατάσταση λειτουργεί ως εγκατάσταση παρουσίασης και δοκιμής των αναδυόμενων, προηγμένων τεχνολογιών ηλιοθερμίας. Το σύστημα αποτελείται από δύο ψύκτες προσρόφησης, με ισχύ ψύξης 10 kW ο καθένας, ένα υβριδικό ψύκτη (58 kW), ένα σωλήνα θερμότητας κενού με μέγεθος ανοίγματος 68 τ.μ. και μια μονάδα ανάκτησης θερμότητας (26 kW σε ροή αέρα 7200 m3 /h). Είναι σε λειτουργία από τον Ιούλιο του 2014.

Καθόλη τη διάρκεια ζωής του έργου θα γίνεται συνεχώς σύγκριση μεταξύ των προσομοιωμένων και πραγματικών αξιών.
Η ρύθμιση αυτή χρησιμεύει ως αντικείμενο ελέγχου και επίδειξης των αναδυόμενων ηλιοθερμικών τεχνολογιών, νέων στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως του ιδιαίτερα καινοτόμου σωλήνα θερμότητας κενού με ηλιακούς συλλέκτες που είναι ιδανικός για την τηλεθέρμανση και των ψυκτών προσρόφησης με επεκτάσιμη δύναμη ψύξης (υπερχείλιση) και μεταβλητή θερμοκρασία οδήγησης που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορους συνδυασμούς των πηγών θερμότητας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ