Σκωτία: Όλα τα σπίτια μπορούν να τροφοδοτούνται από αιολική ενέργεια

Διαβάστηκε από 1748 αναγνώστες -

Η Σκωτία προχωρά με την πράσινη ενέργεια, καθώς ο πρωθυπουργός Alex Salmond υποστήριξε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να προσφέρουν το 100% της ενέργειας της Σκωτίας από το 2025.

 
Και τον περασμένο μήνα, η ώθηση Salmond για τα αιολικά πάρκα φαίνεται να απέδωσε καρπούς – μόνο η αιολική ενέργεια που παράχθηκε έφτασε στο 126% της ενέργειας που απαιτείται για να τροφοδοτήσει κάθε σπίτι στη Σκωτία, κάτι το οποίο η WWF ονομάζει "μήνα εκτόξευσης". Ακόμη και η ηλιακή ενέργεια απέδωσε αρκετά καλά παρά τις ψυχρός συνθήκες, με τα εγχώρια φωτοβολταϊκά πάνελ ηλιακής ενέργειας να παράγουν περίπου το ένα τρίτο του εγχώριου νομοσχεδίου για την ενέργεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της WWF, οι ανεμογεννήτριες υπολογίζεται ότι παρήγαγαν 982.842 MWh ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο του 2014. Αυτά είναι αρκετά για να καλύψουν 3.045.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή 126% του συνόλου των κατοικιών ζήτηση της Σκωτίας.

Φυσικά, δεν είναι τόσο απλό. Η αιολική ενέργεια είναι ασυνεπής, ακόμη και στις θυελλώδεις πεδιάδες Highland, και δεν μπορεί να παραχθεί με τη ζήτηση, όπως η ενέργεια από φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα η χώρα να στηρίζεται σε άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να καλυφθούν τα κενά. Μπορεί όμως να υπερ-παράγει και να κλείνει για να διατηρηθεί το δίκτυο όταν επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι.

Η ηλιακή ενέργεια είναι επίσης πολύ ανεβασμένη, με τα ηλιακά πάνελ στην οροφή να συμβάλλουν κατά 30-40% στις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια που έχουν εγκατασταθεί, ακόμα και μέσα σε ένα κρύο Οκτώβριο.
Η Σκωτία είναι πραγματικά η πρωταθλήτρια του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, με σχεδόν το 40% της ενέργειάς της να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Το σχέδιο του Salmond είναι ανεβάσει τόσο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έτσι ώστε να παρέχει το 100% των ενεργειακών απαιτήσεων της Σκωτίας από το 2025, και να παράγει τόσα ώστε να εξάγει κιόλας, κυρίως στην Αγγλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ