Σταθερότητα στο δίκτυο ενέργειας από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Διαβάστηκε από 2290 αναγνώστες -

Μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε plug-in ηλεκτρικά οχήματα (PEVs) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιήσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα, καθώς και για την παροχή σε σπίτια και επιχειρήσεις με εφεδρική ενέργεια.

 
Θεωρίες όπως το «έξυπνο σπίτι» θεωρούν την χρήση των μπαταριών EV ως σταθμό φόρτισης και αποφόρτισης για ολόκληρο το κτίριο, πράγμα που είναι τεχνικά εφικτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Η πιο πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής μια ομάδα των Σκοπίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στη Νέα Εφημερίδα της Φυσικής έχει ως στόχο να δείξει τις δυνατότητες των μπαταριών EV να παράσχουν σταθερότητα όταν το δίκτυο έχει υποβληθεί σε «μεγάλες διαταραχές» και σε αιφνίδιες και μεγάλες αλλαγές φορτίου.

Καθοδηγούμενη από μια ομάδα του Τμήματος Τεχνών και Επιστημών της Ακαδημίας των Σκοπίων, εκτελέστηκε μια προσομοίωση από ένα σύστημα ενέργειας της Νέας Αγγλίας, που ενσωμάτωσε την σύνδεση των λεγόμενων "vehicle to grid" λεωφορείων.

Η μελέτη είχε ως στόχο να φέρει κοντά δύο ξεχωριστά συστήματα μετατροπής και διαχείρισης ενέργειας από τον περασμένο αιώνα, τα ηλεκτρικά συστήματα κοινής ωφελείας και των στόλων ελαφρών οχημάτων, τα οποία οι δημιουργοί του περιοδικού περιγράφουν ως «κατεξαίρεση συμπληρωματικά". Η έκθεση υποστηρίζει την άποψη ότι τα δύο συστήματα «θα συγχωνευθούν έως ένα βαθμό μέσα σε αυτόν τον αιώνα».

«Το ηλεκτρικά συστήματα κοινής ωφέλειας δεν έχουν ουσιαστικά καμία δυνατότητα αποθήκευσης, και ως εκ τούτου, η παραγωγή και μετάδοση της ενέργειας/ισχύος θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να ταιριάζει με κυμαινόμενο φορτίο του πελάτη», αναφέρει η έκθεση. «Ο στόλος ελαφρών οχημάτων, ωστόσο, έχει εγγενώς την αποθήκευση, δεδομένου ότι τόσο το όχημα όσο και τα καύσιμα του πρέπει να είναι κινητά».

Η χρήση της ενέργειας από τα EV είναι επίσης φθηνότερα διαθέσιμη ανά μονάδα σε σχέση με το υψηλό κόστος κεφαλαίου που περιλαμβάνει η ανάπτυξη μεγάλων εγκαταστάσεων παραγωγής, επισημαίνει η έκθεση.

Διαβάστε εδώ τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας.

Tags: NO TAGS 2014
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δωρεάν, πράσινη θέρμανση για πάντα!

Μην ζεσταίνεστε με δόσεις, πληρώστε με δόσεις!

Επιτυχές το συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο

CLIMATHERM-ENERGY 2015 - «Μαζί για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον»

Νικητές των European Business Awards for the Environment

Πότε συμφέρει πραγματικά η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού

Το πιο μικρό αλλά άνετο «πράσινο» σπίτι του κόσμου

Θερμαντικά Σώματα Magma

Όσα δεν ξέρετε για την οικονομία στη θέρμανση

Νομοσχέδιο για την καταστροφή των δασών;

Βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Καλές προοπτικές για τις αντλίες θερμότητας στην Ευρώπη

MEAZON και ΖΕΒ μαζί στην παροχή υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων

Σταθερότητα στο δίκτυο ενέργειας από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Μειώσεις 20% στις τιμές του φυσικού αερίου το 2015

Σε διαβούλευση η μεθοδολογία κόστους των Υδροηλεκτρικών Μονάδων

Επιδοτήσεις για την ενέργεια και την καινοτομία

Πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»

Απόφαση της ΡΑΕ για τη σύνδεση μικρών ανεμογεννητριών στο δίκτυο

Νέα οικονομικά κίνητρα για χρήση φυσικού αερίου

περισσότερα »