MEAZON

Διαβάστηκε από 3220 αναγνώστες -

H κατανάλωση ενέργειας σε ένα Παθητικό Κτίριο είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί τους μηχανικούς σε όλες τι φάσεις του σχεδιασμού. Η διαδικασία πιστοποίησης προϋποθέτει πολύ χαμηλούς δείκτες ηλεκτρικής κατανάλωσης. Κατά κανόνα, το κτίριο χρειάζεται μόλις 15kWh/m²/έτος για ψύξη ή θέρμανση και ΖΝΧ. Επιπλέον η πρωτεύουσα ενέργεια δεν πρέπει να ξεπερνά τις 120kWh/m²/έτος. Για την έγκυρη καταγραφή ηλεκτρικής κατανάλωσης στο Παθητικό Κτιρίου στου Παπάγου, η Meazon διέθεσε ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο αποτελείται από τα εξής μέρη:

  •  1 x Gateway
  •  2 x DinRails 125A
  •  2 x αισθητήρες θερμοκρασίας/υγρασίας
  •  1 x έξυπνη πρίζα
Oι συσκευές δίνουν την δυνατότητα στον διαχειριστή του κτιρίου να έχει πλήρη εικόνα της ενέργειας που καταναλώνει ακόμη και σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από την κατανάλωση, δίνουν επίσης την δυνατότητα για καταμέτρηση αυτοπαραγωγής ενέργειας από εγκαταστάσεις όπως φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και μονάδες συμπαραγωγής. Οι συσκευές δημιουργούν ένα ασύρματο mesh network, με αποτέλεσμα να δύναται η εγκατάστασή τους σε οποιοδήποτε χώρο του κτιρίου χωρίς απώλειες μετάδοσης του σήματος. 

Τo σύστημα MeazonBizy είναι ένα έξυπνο σύστημα μέτρησης και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας. Απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να εξαγάγουν χρήσιμα και ασφαλή στοιχεία μέτρησης σχετικά με τη συνολική ή την επιμέρους κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Το σύστημα διαβάζει ηλεκτρικές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και μεταδίδει τα αποτελέσματα ασύρματα σε ένα κεντρικό σημείο συλλογής δεδομένων (Μeazon Gateway) όπου οι μετρήσεις που συλλέγονται διαβιβάζονται με διάφορους τρόπους όπως GPRS/3G, Wi-Fi και Ethernet στο Εnterprise Cloud. Μέσω του ιστορικού των μετρήσεων (δυνατότητα που παρέχει το σύστημα) μπορούν να συγκριθούν και να αναλυθούν οι καταναλώσεις των φορτίων με προγενέστερες, με τα δεδομένα να μπορούν εύκολα να εξαχθούν σε μορφή αρχείου CSV. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης μπορεί να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την ενεργειακή συμπεριφορά μηχανών, κτιρίων αλλά και ανθρώπων, μεταφράζοντας τις μετρήσεις σε πληροφορία.


MEAZON
Ιπποδάμου 6, Πάτρα,
TK 26442,
Tηλ.: 2610 430 000, Εmail:[email protected], www.meazon.com

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα