Η Αντλία θα κοστίσει γύρω στα 4.000 ευρώ για διαμέρισμα 80-10 τ.μ.

    16.015 επισκέψεις στο άρθρο

    Ωστόσο αν σκεφτεί κανείς ότι η διαφορά αυτή στο κόστος εγκατάστασης καλύπτεται σιγά – σιγά από τις μειωμένες δαπάνες στα έξοδα για τη θέρμανση και την ψύξη, τότε από αυτή την άποψη οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μια πολύ καλή και συμφέρουσα επιλογή.

    Βέβαια ο κάθε ένας πρέπει να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά και, ανάλογα με την τοποθεσία της οικίας του και με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του, να αποφασίσει εάν οι αντλίες θερμότητας είναι η ορθότερη και οικονομικότερη λύση για τον ίδιο.

    Kοινοποίησε το »


    Για ένα διαμέρισμα περίπου από 80-100 τ.μ., απαιτείται μια αντλία θερμότητας αέρα νερού μεσαίων ή υψηλών θερμοκρασιών, κοντά στα 6-8KW θερμικής απόδοσης. Η αντλία αυτή, η οποία περιέχει ενσωματωμένα όλα τα απαραίτητα υδραυλικά εξαρτήματα (κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής, εναλλάκτη κλπ), για μια σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία, μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι και να συνδεθεί με τα υφιστάμενα καλοριφέρ του σπιτιού, αφού προηγουμένως αποκοπούν από το υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης της πολυκατοικίας.

    Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης της αντλίας θερμότητας και με ένα θερμοδοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης.

    Το κόστος για μια τέτοια μετατροπή θα στοιχίσει περίπου 4.000-5.000 ευρώ και η απόσβεση του για μια περιοχή της Β κλιματικής ζώνης (Κεντρική Ελλάδα) δεν υπερβαίνει τα 5-6 έτη

    Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σήμερα, για να ζεστάνει κάποιος το διαμέρισμα του (80-100 τ.μ.), με ένα μέσο χρόνο λειτουργίας του καυστήρα περίπου 6-7 ώρες ημερησίως και για όλη την χειμερινή περίοδο (4-5 μήνες ετησίως), θα πλήρωνε από 950-1000 ευρώ σε πετρέλαιο. Με την αντλία θερμότητας θα πλήρωνε σε ρεύμα μόνο γύρω στα 380-400 ευρώ.

    Το σύστημα αντλίας θερμότητας, πέραν όλων των άλλων, έχει σχεδόν μηδενικά έξοδα συντήρησης, λύνει το πρόβλημα της αυτονομίας σε θέρμανση χώρου και ζεστού νερού και αποτελεί κι ένα από τα κριτήρια επιλεξιμότητας δαπάνης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ` οίκον ΙΙ».
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Kοινοποίησε το »

    ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
    ARISTON
    ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
    ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)
    CLIMATISM