Μας δίνει ρεύμα και ενέργεια από το 1950 (74 χρόνια) και δραστηριοποιείται σε όλες τις μορφές ΑΠΕ

    Μας δίνει ρεύμα και ενέργεια από το 1950 (74 χρόνια) και δραστηριοποιείται σε όλες τις μορφές ΑΠΕ

    1.973 επισκέψεις στο άρθρο (29/01/2024)
    Σχολιάστε

    Ο Όμιλος ΔΕΗ ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1950 και πλέον αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή, λειτουργία δικτύων και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βόρειο Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα και Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατ. πελάτες συνολικά, παρέχοντας πάνω από 35 TWh ενέργειας, ενώ συνέβαλλε καταλυτικά στην ηλεκτροδότηση όλης της χώρας.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στο Facebook »
    Κατέχει ποσοστό 51% στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε., ο οποίος είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με πάνω από 248.000 χιλιόμετρα δικτύου. Αντίστοιχα, στη Ρουμανία κατέχει το δίκτυο διανομής σε 3 περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Βουκουρεστίου με πάνω από 133.000 χλμ. δικτύου.

    Επιπλέον, η ΔΕΗ δραστηριοποιείται πρωτοποριακά στην Αιολική και Ηλιακή Ενέργεια από την δεκαετία του 80, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΔΕΗ επενδύοντας στη δύναμη της φύσης καινοτομεί στην Ελλάδα με την δραστηριοποίησή της σε όλες τις μορφές ΑΠΕ (αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμία και βιομάζα – βιοαέριο). Πιο συγκεκριμένα, μετά από 74 χρόνια από την ίδρυσή της, η ΔΕΗ διαθέτει 38 αιολικά πάρκα, 18 μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, 35 φωτοβολταϊκούς σταθμούς και 1 υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 700MW.

    Τέλος, η ΔΕΗ φαίνεται να στήνει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μέσω του ΔΕΗ blue. Το ΔΕΗ blue προσφέρει λύσεις σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, καθιστώντας  την ηλεκτροκίνηση προσιτή και προσβάσιμη σε όλους μέσα από ένα δημόσιο δίκτυο 2.000 σημείων φόρτισης σε όλη την Ελλάδα! Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως, για ακόμη γρηγορότερη φόρτιση, οι χρήστες του δικτύου ΔΕΗ blue μπορούν να φορτίσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά τους στους ταχυφορτιστές ισχύος έως 300 kW HPDC, οι οποίοι στο τέλος του 2023 ξεπέρασαν τους 230 πανελλαδικά.

    Σελίδα 1Η γκάμα προτάσεων της ΔΕΗ για οικιακό και επαγγελματικό ρεύμα
    Σελίδα 2Μας δίνει ρεύμα και ενέργεια από το 1950 (74 χρόνια) και δραστηριοποιείται σε όλες τις μορφές ΑΠΕ