Top διαμονή με λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας

23.316 επισκέψεις στο άρθρο

Οι πιο σύγχρονες και αποδοτικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας συμβάλλουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους αλλά και στη δημιουργία των απόλυτα απαραίτητων συνθηκών άνεσης, για ένα ξενοδοχείο που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON
Ένας από τους βασικούς παράγοντες μείωσης των λειτουργικών εξόδων στις ξενοδοχειακές μονάδες είναι η εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ενέργειας.

Ο ξενοδοχειακός τομέας χαρακτηρίζεται ως αρκετά ενεργοβόρος καθώς τα απαιτούμενα επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας επιβάλλουν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για την επίτευξή τους. Οι τομείς που καταναλίσκεται ενέργεια είναι αυτοί της θέρμανσης και κλιματισμού, της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, του φωτισμού, των μαγειρείων και ένα μικρό ποσοστό σε διάφορες άλλες δραστηριότητες.
Η εξοικονόμηση η οποία μπορεί να επιτευχθεί σε όλους αυτούς τους τομείς κατόπιν μελέτης και εφαρμογής συγκεκριμένων λύσεων ανά περίπτωση, είναι υπολογίσιμη (της τάξεως ακόμα και 50%).

Κάποιες γενικές συμβουλές μπορούν ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων του ξενοδοχείου, να αποδώσουν σημαντικά. Ο περιορισμός της ενεργειακής σπατάλης καθίσταται επιτακτικός στις μέρες μας και η σωστή στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας είναι επιβεβλημένη για μια σύγχρονη ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Η χάραξη μιας τέτοιας στρατηγικής, η οποία είναι ξεχωριστή για κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μελέτης με τη συμβολή εξειδικευμένων συμβούλων που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)