Ηλεκτρικοί Λέβητες

Λέβητες Ιόντων Με μίνι διαστάσεις συμφέρει τους αυτοπαραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αντλίες Θερμότητας γεωθερμικές

Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες θερμότητας Αέρος - Νερού

Ηλεκτρικά Καλοριφέρ

Θερμάστρες Αλογόνου

Πάνελ Υπερύθρων

Θερμοπομποί

Ηλεκτρισμός

Διαβάστηκε από 23390 αναγνώστες -

Σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται όλες οι συσκευές ή συστήματα που χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα ως μέσο για τη λειτουργία τους. Η χρήση του δεν ρυπαίνει άμεσα το αστικό περιβάλλον, όμως τελευταία το κόστος του το καθιστά απαγορευτικό σαν επιλογή στη θέρμανση. Αν εξαιρεθούν τα κλιματιστικά και οι αντλίες θερμότητας, όλα τα υπόλοιπα συστήματα χαρακτηρίζονται ως πιο ενεργοβόρα σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

Ηλεκτρικοί Λέβητες
O ι ηλεκτρικοί λέβητες είναι ουσιαστικά μεγάλοι «βραστήρες» με την ίδια αρχή λειτουργίας όπως ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, δηλαδή ζεσταίνουν το νερό στο εσωτερικό τους μέσω μια αντίστασης. Έχουν μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, παραμένουν όμως οικονομικότεροι από πολλές άλλες επιλογές θέρμανσης, κυρίως για κτίρια τα οποία έχουν εγκατεστημένα συστήματα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Στα υπέρ τους συγκαταλέγονται η απουσία αποθήκευσης καυσίμου, ο μικρός χώρος που καταλαμβάνουν και η ευκολία χρήσης με το πάτημα ενός κουμπιού ή μέσω αυτοματισμών.

Λέβητες Ιόντων
Aποτελούν μια παραλλαγή των παραπάνω συστημάτων που υπόσχεται οικονομικότερη λειτουργία και μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν, η λειτουργία τους βασίζεται στο διαχωρισμό και τη μεταφορά των θετικών και αρνητικών ιόντων προς τα αντίστοιχα ηλεκτρόδια που είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό του λέβητα και όχι μέσω κάποιας αντίστασης. Κατά τη μεταφορά αυτή παράγεται θερμότητα την οποία και αποδίδουν στη συνέχεια στο σύστημα του καλοριφέρ. Αν και υπόσχονται θαυμαστά αποτελέσματα, η απορρόφηση τους στην αγορά είναι ακόμα μικρή σε σχέση με άλλες πηγές θέρμανσης.

Κλιματιστικά
Τα κλιματιστικά αποτελούν ίσως μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπου τον 20ο αιώνα. Η χρήση τους τόσο για τις ανάγκες ψύξης (που αρχικά σχεδιάστηκαν) όσο και για τις ανάγκες θέρμανσης, έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό σήμερα που τα καθιστά μία από τις αποτελεσματικότερες επιλογές στον τομέα ελέγχου της θερμοκρασίας αλλά και της υγρασίας των εσωτερικών χώρων ενός κτιρίου. Η λειτουργία τους βασίζεται στην μεταφορά θερμότητας από και προς το περιβάλλον μέσω ενός συμπιεστή/εξατμιστή. Η απόδοση τους είναι τέτοια που για κάθε μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται, αποδίδεται στο χώρο 3 με 4 φορές περισσότερη ενέργεια σε θέρμανση ή ψύξη. Διακρίνονται στα απλά (που τείνουν να καταργηθούν) και σε αυτά που ενσωματώνουν την τεχνολογία inverter, που σήμερα αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής εξαιτίας της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας. Ένα μειονέκτημα που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν είναι ότι η συνεχής και αδιάκοπη χρήση τους «στεγνώνει» τον αέρα του χώρου, πράγμα που με τα σύγχρονα κλιματιστικά τείνει να εξαλειφθεί.


Αντλίες Θερμότητας
Οι αντλίες θερμότητας αν και δεν αποτελούν καινούργια τεχνολογία, έχουν ωστόσο εισέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της θέρμανσης εξαιτίας της εξαιρετικά αποδοτικής λειτουργίας που προσφέρουν. Πολύ απλοϊκά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν κλιματιστικά, αφού διέπονται από την ίδια αρχή λειτουργίας, αυτήν της ανταλλαγής θερμότητας με το περιβάλλον. Αντί όμως να θερμάνουν (ή να ψύχουν) απευθείας τον αέρα του χώρου, διοχετεύουν τη θερμότητα αυτή μέσω ενός ειδικού εναλλάκτη σε ένα δοχείο αδρανείας, το οποίο στη συνέχεια συνδέεται με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Με αποδόσεις 4 φορές περισσότερο (και παραπάνω) από την ενέργεια που καταναλώνουν, αναμένεται σύντομα να μονοπωλήσουν την αγορά χάρη στην οικονομική λειτουργία, την ευκολία και ευχρηστία που τις χαρακτηρίζει. Ένας πολύ απλός διαχωρισμός στα είδη τους μπορεί να γίνει με βάση το περιβάλλον ανταλλαγής θερμότητας.

Αντλίες θερμότητας Αέρος - Νερού
Έχουν παρόμοια αρχή λειτουργίας με αυτή των κλιματιστικών, ενώ μοιράζονται και τα ίδια σχεδόν μέρη, την εξωτερική και την εξωτερική μονάδα. Η ανταλλαγή της θερμότητας γίνεται με τον ατμοσφαιρικό αέρα μέσω της εξωτερικής μονάδας, ενώ η παραγόμενη θερμότητα ή ψύξη αποθηκεύεται σε ειδικό δοχείο αδρανείας που βρίσκεται στην εσωτερική. Αποτελεί ίσως τη πιο αποδοτική μέθοδο θέρμανσης σήμερα παρά τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Μειονέκτημα αποτελεί ίσως ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας κατά τη λειτουργία της το οποίο μπορεί να αποφευχθεί με σωστή μελέτη του χώρου και πρόβλεψη.

Αντλίες Θερμότητας γεωθερμικές
Σε αντίθεση με τις αντλίες θερμότητας αέρος, η ανταλλαγή της θερμότητας γίνεται μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων με το έδαφος ή υπόγεια νερά. Πολύ πιο ακριβές στην προμήθεια και τοποθέτηση τους, οι αντλίες αυτές συνιστώνται μόνο σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπου το κόστος τους θα αποσβεστεί λόγω της τεράστιας διαφοράς κατανάλωσης καυσίμου. Πρακτικά έχει αποδειχτεί ότι έχουν οικονομικότερη λειτουργία σε χρήση ακόμα και από τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού που χρησιμοποιούν ψυκτικό μέσο μεταβλητής ροής.


Ηλεκτρικές Θερμάστρες

Oι παρακάτω κατηγορίες συσκευών δεν συνιστώνται ως μέσα εξοικονόμησης ενέργειας. Αποτελούν μια αναφορά που συμπληρώνει το τοπίο της αγοράς θέρμανσης, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν μέσο οικονομίας και οικολογίας. Η χρήση τους περιορίζεται σε δευτερεύοντες χώρους (εξοχικά) ή σε περιπτώσεις ανάγκης και πρόχειρης λύσης θέρμανσης. Μπορούν να θερμάνουν μόνο τους χώρους στους οποίους τοποθετούνται, ενώ στα υπέρ τους συγκαταλέγεται η φορητότητα. 

Ηλεκτρικά Καλοριφέρ
Πρόκειται για πολύ απλές συσκευές που έχουν ενσωματωμένη αντίσταση για να θερμάνουν ένα ρευστό μέσο (συνήθως λάδι) που βρίσκεται στο εσωτερικό τους, προσομοιώνοντας έτσι τη λειτουργία του καλοριφέρ. Χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη ισχύ τους και την επίσης μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα.

Θερμάστρες με αντίσταση
Στην ουσία η πιο απλή μορφή ηλεκτρική θερμάστρας που υπάρχει. Πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης, ενοχλητική ωστόσο η λάμψη της θερμαινόμενης αντίστασης και επικίνδυνη ειδικά σε περιβάλλον με παιδιά. Πρέπει να αποτελεί και πρακτικά την πιο ενεργοβόρα επιλογή.

Θερμάστρες Αλογόνου
Είναι μια παραλλαγή των παραδοσιακών θερμαστρών με αντίσταση. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θερμαίνεται κάποια αντίσταση αλλά αντιθέτως μια «λάμπα» αλογόνου που ακτινοβολεί τη παραγόμενη θερμότητα στο χώρο. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν θερμαίνεται άμεσα ο χώρος αλλά περισσότερο τα αντικείμενα που έχουν οπτική επαφή. Αυτό σημαίνει συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία, ενώ όσο απομακρύνεται κάποιος από τη πηγή θερμότητας νιώθει τη διαφορά θερμοκρασίας στο χώρο.

Πάνελ Υπερύθρων
Πρόκειται για ένα πολύ πρόσφατο προϊόν που έρχεται να συμπληρώσει την αγορά στις αυτόνομες συσκευές θέρμανσης. Η λειτουργία τους βασίζεται στην ακτινοβολία και όχι στην άμεση θέρμανση του χώρου, όπως ακριβώς και με τις θερμάστρες αλογόνου. Βέβαια αυτό γίνεται με πιο αποδοτικό τρόπο, ενώ την συνολική εικόνα συμπληρώνει η αυξημένη αισθητική τους, που πολλές φορές θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Αν και έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη χώρου και χαμηλότερη κατανάλωση από όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρικές θερμάστρες, το γεγονός ότι θερμαίνει αντικείμενα και όχι το χώρο, σημαίνει συνεχή και αδιάκοπη χρήση. Πλεονεκτήματα η παντελής έλλειψη συντήρησης, το ότι δεν ξηραίνουν τον αέρα, ενώ η λειτουργία τους είναι εντελώς αθόρυβη.

Θερμοπομποί
Είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή της ηλεκτρικής θερμάστρας με πιο σύγχρονο σχεδιασμό. Πολλά μοντέλα διαθέτουν και ενσωματωμένους ανεμιστήρες για γρηγορότερη διάδοση και διάχυση της παραγόμενης θερμότητας στο χώρο. Διαθέτουν θερμοστάτη για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του χώρου που τοποθετούνται. Αν και υπόσχονται οικονομικότερη λειτουργία σε σχέση με τις παραδοσιακές, ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις εξαιρετικά μεγάλες καταναλώσεις, ειδικά αν αποτελούν το κύριο μέσο θέρμανσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

  • Αξιόπιστες λύσεις για κάθε ανάγκη Θέρμανσης!

    Η ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε.: δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο από το 1975 ως αποκλειστική αντιπρόσωπος του γερμανικού οίκου Vaillant. Εμπορεύεται λέβητες αερίου και αντλίες θερμότητας, προσφέροντας άμεση και αξιόπιστη λύση σε κάθε εφαρμογή θέρμανσης. τηλ: 210 6665552 Περισσότερα
  • Έξυπνη ενδοδαπέδια θέρμανση

    Στην Thermovent Hellas A.E. θα βρείτε άριστα συστήματα θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό και επαγγελματικό κτιριακό τομέα. Η Thermovent  προτείνει τα έξυπνα ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης της Purmo: Rolljet, Noppjet,  Klettjet, Klettjet R, ts14 S, ts14 R. τηλ: 210 9887400 Περισσότερα
  • Τα καλοριφέρ της ROINTE έχουν κατανάλωση μόνο 38% του ρεύματος

    Τα καλοριφέρ της ROINTE καταναλώνουν μόνο 38% του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι με λάδι και διατηρούν τη θερμότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχουν άριστη ποιότητα, ευρωπαϊκή πιστοποίηση και 10 χρόνια εγγύηση. Επίσημος εισαγωγέας ROINTE Ελλάδας, Κύπρου MAXKONNIC TECH LTD τηλ: 28210 87776 Περισσότερα
  • Συστήματα ψύξης, θέρμανσης & ζεστού νερού

    Αναβαθμίστε ενεργειακά την κατοικία σας επιλέγοντας τις ολοκληρωμένες λύσεις της Calda Energy για ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με αντλίες θερμότητας τεχνολογίας inverter, fan coils, κεντρικό σύστημα διαχείρισης AERMEC & σύστημα ψύξης-θέρμανσης επιφανειών VARIOTHERM. τηλ: 210 2843176-7 Περισσότερα
  • Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου από την elith!

    Η Elith είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παράγει σώματα υπέρυθρης θέρμανσης από φυσικό πέτρωμα. Έχοντας αποκτήσει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας και πολλά βραβεία καινοτομίας, η Elith κατασκευάζει τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου με πολύ μεγάλη επιτυχία. τηλ: 25210 55621 Περισσότερα
  • Αντλίες Θερμότητας, Ηλιακά Συστήματα, Φυσικό Αέριο, Φωτοβολταϊκά!

    Economy Green Energy: Εμπειρία, τεχνογνωσία, άρτια καταρτισμένα στελέχη και εξειδικευμένα συνεργεία. Καλύπτει κάθε στιγμή ακόμα και την πιο απαιτητική εφαρμογή φυσικού αερίου και θέρμανσης. Οι υπηρεσίες πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:20015. τηλ: 210 2112591 Περισσότερα
  • Φυσικό Αέριο για αυτονομία και οικονομία

    Η ENERGY SAVING αναλαμβάνει όλη την διαδικασία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια εγκατάσταση φυσικού αερίου ή να συνδεθεί με αέριο.Αναλαμβάνει από την αυτοψία στον χώρο ώστε να προταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, η καλύτερη δυνατή λύση κατασκευαστικά, ως την κατάθεση μελέτης, τα εξειδικευμένα συνεργεία και την έκδοση βεβαίωσης κατασκευής. τηλ: 210 2220515 Περισσότερα
  • Αντλίες Θερμότητας Midea, μία λύση για κάθε σου ανάγκη θέρμανσης αυτόν το χειμώνα

    Η ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του Κλιματισμού για πάνω από 40 χρόνια, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης. Η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος του κλιματισμού TCL, των λύσεων κλιματισμού και θέρμανσης Mitsubishi Heavy Industries, των αντλιών θερμότητας και κεντρικών συστημάτων της Midea. τηλ: 2105288871 Περισσότερα
  • Ολοκληρωμένες λύσεις με φωτοβολταϊκά συστήματα

    Η Cocoon Ecoclima δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επενδύουν στην Τεχνολογία ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις, συνδυάζοντας τη μέγιστη απόδοση στις καλύτερες τιμές σε φωτοβολταϊκά συστήματα, αυτόνομα και διασυνδεδεμένα συστήματα παραγωγής ενέργειας, Net Metering, αντλίες θερμότητας. τηλ: 211 7109382-3 Περισσότερα
  • Με τη Daikin έχεις επιλογή, έχεις θέρμανση

    Όποια και αν είναι η ανάγκη σου, η Daikin εξασφαλίζει απόλυτη ισορροπία στο χώρο σου με ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης. Κλιματιστικά τοίχου και Αντλίες Θερμότητας Daikin υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για μέγιστη οικονομία και μοναδική άνεση! τηλ: 210 8761300 Περισσότερα