Οι άνθρωποι της αγοράς μιλούν για το «Πράσινο»

Διαβάστηκε από 75854 αναγνώστες -

Απευθυνόμενοι σε εκπροσώπους του κλάδου της ενέργειας, για δύο λόγια, στο πλαίσιο της επετείου μας, λάβαμε με ευχάριστη έκπληξη, μία... επίθεση αναγνώρισης και υποστήριξης, που μας δίνει δύναμη για ακόμη πιο δημιουργική συνέχεια.

 
Πέντε ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που απέκτησε σάρκα και οστά, η ιδέα για την κάλυψη ενός ενημερωτικού κενού, το οποίο και είχε μόλις αρχίσει να αναδύεται στην Ελλάδα, ως φυσική συνέχεια της παγκόσμιας ανάγκης για "στροφή" στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την εξοικονόμηση, τις "έξυπνες" λύσεις και γενικότερα της μέριμνας στο φόντο της κλιματικής αλλαγής.

Το περιοδικό "Πράσινο Σπίτι & Κτίριο" και το www.4green.gr, έκαναν την εμφάνισή τους σε όλα τα περίπτερα της χώρας και στο διαδίκτυο, τον Απρίλιο του 2011 και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να βρίσκονται στις επάλξεις της ενημέρωσης στον όλο και πιο απαιτητικό τομέα της Ενέργειας. Το γεγονός των πέμπτων "γενεθλίων" τους μάλιστα, είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς, τους συντελεστές του, καθότι επετεύχθη εν μέσω του κυκεώνα των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που "έπληξε" τόσο εμάς τους ίδιους, όσο και ολόκληρο τον ενεργειακό κλάδο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κρίση στην αγορά των φωτοβολταϊκών. Με τη στήριξη όμως, τόσο των εταιρειών και των φορέων-συνεργατών μας, όσο και όλων εσάς των αναγνωστών μας, συνεχίζουμε να δηλώνουμε "παρών" στην προσπάθεια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης για κάθε νέα τεχνολογία και πληροφορία, που θα επιτρέψει σε όλους μας, να αναβαθμίσουμε το "πράσινο" της οικολογίας και της εξοικονόμησης στην καθημερινότητά μας.

Με αφορμή δε την επετειακή έκδοση δε, και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδιάζαμε ένα ξεχωριστό self-promo, για να κάνουμε μια αναδρομή σε όσα έχουμε καταφέρει σε αυτή τη διάρκεια των 5 χρόνων, τις διακρίσεις μας (ναι έχουμε και τέτοιες!), τις πρωτοβουλίες μας, τη συμμετοχή μας σε πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων, την ανάδειξη μιας σειράς από "πράσινες" και "έξυπνες" ενεργειακές λύσεις, τις συνεργασίες μας, καθώς επίσης και τα επιτυχημένα θέματά μας, τους "ψαγμένους" τίτλους μας, τις talk of the town ειδήσεις μας, την ουσιαστική ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων της εγχώριας αγοράς, την ευφάνταστη τοποθέτηση προϊόντων, την to the point αρθρογραφία της συντακτικής ομάδας μας και άλλα πολλά.

Σκοπεύαμε λοιπόν, να... περιαυτολογίσουμε αναίσχυντα, για την πλούσια ύλη μας, την επιμονή στην άρτια πληροφόρηση, τις αποκλειστικότητες, τις καινοτόμες τεχνολογικές παρουσιάσεις, την άψογη συνεργασία μας με τις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου και κυρίως, για τον πράσινο προσανατολισμό μας και τον απώτερο σκοπό μας στην εκπαίδευση και ενημέρωση καταναλωτών, επιχειρήσεων και απλών αναγνωστών, με στόχο να αποτελέσουμε το πλέον αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης του κλάδου. Τελικά όμως, δεν χρειάστηκε να πούμε τίποτα από τα παραπάνω, καθώς στο σύνολό τους, αποτελούν λόγια καρδιάς -ιδιαίτερα συγκινητικά για εμάς- των δεκάδων ανθρώπων της αγοράς, με τους οποίους δίνουμε από κοινού τη "μάχη" για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του εγχώριου ενεργειακού κλάδου και μια "υγιή", "πράσινη" και οικονομική, επόμενη μέρα.

Απευθυνόμενοι στην πλειοψηφία αυτών, για δύο λόγια, στο πλαίσιο της επετείου μας, λάβαμε με ευχάριστη έκπληξη, μία... επίθεση αναγνώρισης και υποστήριξης, αλλά και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, που μας δίνει δύναμη για ακόμη πιο δημιουργική συνέχεια.

Έως την επόμενη επέτειο λοιπόν και υιοθετώντας τη λαϊκή ρήση "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι", ιδού τι είπαν για μας, οι δικοί μας φίλοι και συνεργάτες...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ