Δωρεάν θέρμανση από τον ήλιο

Διαβάστηκε από 8003 αναγνώστες -

Κουφώματα, σκίαση, φυσικός αερισμός: Οι παράγοντες που καθορίζουν την επίτευξη της θερμικής άνεσης με γνώμονα την οικονομία.

 
Tο υπάρχον κτίριο είχε δίφυλλα κουφώματα παλαιού τύπου με ξύλινο προφίλ 68 mm και μονή υάλωση. Αυτά αντικαταστάθηκαν με νέα μονόφυλλα κουφώματα από 3 διαφορετικές εταιρείες. Τα προφίλ που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατασκευασμένα από PVC ή αλουμίνιο και φέρουν τριπλή υάλωση με διπλή ενεργειακή επίστρωση, αέριο Argon και θερμομονωτικούς αποστάτες.
Οι διαστάσεις των κουφωμάτων με νοτιοδυτικό προσανατολισμό στην κουζίνα και το μπάνιο αυξήθηκαν και όλα τα κουφώματα μετατράπηκαν από μονόφυλλα σε δίφυλλα, ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια της υάλωσης.

Όλα τα νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά κουφώματα διαθέτουν πλέον αυτόματα ρολά για την αποτελεσματική σκίασή τους κατά τους θερινούς μήνες. Όλα τα κουφώματα –εκτός από ένα στην κουζίνα- έχουν σίτες και είναι ανοιγόμενα/ανακλινόμενα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα (εάν παραστεί ανάγκη) του φυσικού νυχτερινού δροσισμού το καλοκαίρι, ανοίγοντας αυτά της βορειονατολικής πλευράς και αντιδιαμετρικά της νοτιοανατολικής και νοτιοδυτικής πλευράς. 

Στη νοτιοδυτική και βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου θα τοποθετηθούν οριζόντιες τέντες για την σκίαση των κουφωμάτων και του καθιστικού χώρου των δύο μπαλκονιών κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών το καλοκαίρι.
Στη συνέχεια, αναλύονται όλες οι εταιρίες κουφωμάτων καθώς και τα κουφώματα που χορήγησαν στο project. Η αναφορά των εταιρειών και των προϊόντων τους γίνεται με τυχαία σειρά.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ