Aluplast

Διαβάστηκε από 8004 αναγνώστες -

Mπορεί μόνο το 8% του κτιριακού κελύφους να αναλογεί στην επιφάνεια των κουφωμάτων, όμως αυτό ευθύνεται για το 40% απώλειας περίπου της θερμικής ενέργειας.


To πρώτο κούφωμα χωρίς ενίσχυση σιδήρου είναι πραγματικότητα το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Alsyk Συκοβάρης ΑΒΕΕ.
Σε συνεργασία με την BASF, αναπτύχθηκε το energeto, ένα ειδικό συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού, το οποίο παρέχει στα προφίλ την απαραίτητη σταθερότητα και κάνει περιττή την συμπληρωματική ενίσχυση σιδήρου. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η τεχνολογία είναι πλέον για πολλούς συνδεδεμένη με την aluplast. Ειδικά κατασκευασμένα μέρη του προφίλ από υαλονήματα αντικαθιστούν την ενίσχυση σιδήρου σε κάσα και φύλλο. Με το powerdur® αντί του σιδήρου στο εσωτερικό του προφίλ επιτυγχάνονται πολύ υψηλότερες τιμές μόνωσης.

Σε τι διαφέρει το energeto από τα συμβατικά συνθετικά κουφώματα

Η ενίσχυση στο εσωτερικό ενός συμβατικού συνθετικού κουφώματος έχει αντικατασταθεί. Η aluplast βρήκε την λύση με τις τεχνολογίες "bonding inside" &"powerdur inside" και σε συνδυασμό με την "foam inside" κατάφερε την απόλυτη μόνωση.

Το κούφωμα πετυχαίνει αυτές τις τιμές, λόγω της συγκόλλησης των φύλλων με τον υαλοπίνακα και την αντικατάσταση της ενίσχυσης της κάσας με ειδικά σχεδιασμένες ίνες γυαλιού powerdur®. Μια συμπληρωματική πλήρωση των θαλάμων των προφίλ με ειδική μόνωση εκτοξεύει τις τιμές στην θερμομόνωση, σε επίπεδα ρεκόρ. Η συγκόλληση του υαλοπίνακα με το φύλλο έχει σαν αποτέλεσμα την απαλοιφή της θερμογέφυρας μέσω του αέρα, σύνηθες φαινόμενο για τα συμβατικά συνθετικά κουφώματα. 

Η τεχνολογία energeto έχει άριστες τιμές θερμομόνωσης σε όλες τις σειρές και τα κατασκευαστικά βάθη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην μείωση του κόστους ψύξης-θέρμανσης του σπιτιού, των ρύπων CO2 και κατ΄επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος. Οι απαιτήσεις της Κανονιστικής Διάταξης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας 2020 (EnEV 2020) όχι μόνο εκπληρώνονται αλλά και υπερκαλύπτονται ήδη από την aluplast.
Η energeto® 8000 με βάθος κατασκευής 85mm πείθει με τους κορυφαίους συντελεστές μόνωσης

Τα πλεονεκτήματα
  • Τιμή Uf = 0,94 W/m²K , Uw με τριπλή υάλωση έως 0,79W/m²K και σε συνδυασμό με την τεχνολογία "foaminside" αγγίζει την εκπληκτική τιμή Uw=0,61W/m²K.
  • Σύστημα με δεύτερο λάστιχο στη μέση του φύλλου, με τρία επίπεδα λάστιχων για αυξημένη αντιδιαρρηκτική ασφάλεια 
  • Πάχος υάλωσης έως 51mm
  • RC2(WK2)ελεγμένη αντιδιαρρηκτική προστασία 
  • Δυνατότητα μη ορατής αποστράγγισης 
  • Aριστη ηχοπροστασία έως κατηγορία IV
  • Μεγάλο εύρος χρωμάτων
  • Διαθέσιμο με εξωτερική επένδυση αλουμινίου aluskin® σε όλα τα χρώματα RAL.

aluplast
ΒΙ.ΠΕ.Θ, Γ Φάση, Οικ. Τετρ. 53Β, ΔΑ8
Σίνδος, Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 57022, Τ.Θ. 1309
Tηλ.: 2310 532901 / 2310 516508
Fax 2310 534713
Email:[email protected], www.aluplast.net

ALSYK ΑΒΕΕ
10ο χλμ. Ε.Ο Χαλκίδας - Στενής
Τ.Κ. 34600, Τ.Θ. 5040
Tηλ.: 22210 40144
Fax: 22210 45201
Email:[email protected], www.alsyk.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ