Kaptain

Διαβάστηκε από 8006 αναγνώστες -

Mε μοναδικό σκοπό την υψηλή ποιότητα προϊόντων και σε συνεργασία με την παραγωγό βέργας προφίλ Kommerling, η βιομηχανία συνθετικών κουφωμάτων Kaptain (ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Παθητικών Κτιρίων) εφάρμοσε στην state of the art αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγή της, την τελευταίας τεχνολογίας σειρά Kommerling 76 MD. 


Μοναδικά Χαρακτηριστικά
  • Ενεργειακή συμπεριφορά πλαισίου Uf= 1,0 W/m²K με μεταλλική ενίσχυση γαλβανισμένου χάλυβα στον πυρήνα κάθε βέργας. 
  • Ενεργειακή συμπεριφορά υάλωσης, Ug=1,3 W/m²K (με διπλή υάλωση) έως 0,5 W/m²K (με τριπλή υάλωση) και δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δύο, χωρίς την αλλαγή σε σύστημα διαφορετικής διατομής. 
  • Ακόμα μεγαλύτερη στεγάνωση απέναντι στην βροχή και τον αέρα με τρίτο ενδιάμεσο λάστιχο και βαθύ κανάλι απορροής υδάτων με συντελεστές A4 σε ανεμοδιαπερατότητα, C5/B5 σε αντοχή σε ανεμοπίεση και 9A σε υδατική στεγάνωση.
  • Υψηλά επίπεδα ασφάλειας, χάρη στα πολλαπλά περιμετρικά ατσάλινα κλειδώματα σε έως και 20 σημεία συνδεδεμένα με τις μεταλλικές ενισχύσεις των πλαισίων κλάσης RC2.
Η εφαρμογή τέτοιων συστημάτων στο παθητικό κτίριο Passivistas αποτέλεσε ορόσημο, καθώς οι ενεργειακοί συντελεστές των κουφωμάτων Kaptain αποδείχθηκαν ιδανικοί για το ελληνικό μεσογειακό κλίμα της ήπιας διαφοράς θερμοκρασίας τον χειμώνα, της υψηλής θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες, της βροχής και του έντονου ανέμου. Με την εφαρμογή των συνθετικών κουφωμάτων Kaptain Kommerling 76MD με τρίτο λάστιχο, αποδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος παραγωγικός τύπος κουφωμάτων μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε κατοικία ή επαγγελματικό χώρο στην Ελλάδα και να εφαρμόζει στα παθητικά πρότυπα του κλίματος της Ελλάδας, χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές και μεγάλο χρόνο παράδοσης του έργου. 

Με αυτόν τον τρόπο η προσέγγιση στο παθητικό κτίριο γίνεται ακόμα πιο εύκολη, η αρχική επένδυση μειώνεται, όπως επίσης και ο χρόνος απόσβεσης, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στο κτίριο και εξοικονομώντας συνεχώς ενέργεια. Επίσης, με την δυνατότητα επιλογής μεταξύ διπλής ή τριπλής υάλωσης και άλλων συντελεστών δίνεται η δυνατότητα για ιδανικό ενεργειακό σχεδιασμό των κουφωμάτων επιλέγοντας την κατάλληλη υάλωση ανάλογα με την θέση του κάθε ανοίγματος. Έτσι, προσωποποιείται η ενεργειακή συμπεριφορά των κουφωμάτων για κάθε κτίριο συγκεκριμένα και μελετώνται οι παράμετροι που θα επηρεάζουν τη διαβίωση των κατοίκων μακροπρόθεσμα.

Η εφαρμογή των συνθετικών κουφωμάτων Kaptain που έγινε στο παθητικό κτίριο Passivistas στην περιοχή του Παπάγου σχεδιάστηκε με γνώμονα τις χαμηλές τιμές θερμικής αγωγιμότητας στον standard τύπο πλαισίου Kaptain Kommerling 76MD με συντελεστή U=1,0W/m²K, τριπλή υάλωση με διπλή ενεργειακή επίστρωση της εταιρίας Saintgobain στις θέσεις 2 και 5, αέριο Argon χαμηλής πυκνότητας και θερμομονωτικούς αποστάτες 18 χιλιοστών με εξαιρετικά χαμηλές τιμές Psi= 0,037 W/mK. Η υάλωση έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Ug=0,5 W/m²K, διαπερατότητα σε φυσικό φως LT = 74 % σε σχέση με το φως του ήλιου και ηλιακό συντελεστή θερμικής διαπερατότητας g=0.54 . Επίσης τα κουφώματα έφτασαν στο κτίριο έτοιμα προς εγκατάσταση με ήδη τοποθετημένο το επικαθήμενο ρολό στο επάνω μέρος, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα στεγάνωσης μεταξύ ρολού και κουφώματος από την βιομηχανία Kaptain.

Τα συγκεκριμένα ρολά φέρουν ηλεκτρικά και ασύρματα μοτέρ αντίληψης εμποδίου, ασύρματους επίτοιχους διακόπτες και εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή Ur = 0,75 W/m²K, με επιπρόσθετη μόνωση εσωτερικά στο κουτί του ρολού. Στο σύστημα προστέθηκαν επίσης αισθητήρες φωτεινότητας που χρησιμοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και, σύμφωνα με την επιθυμητή ηλιοφάνεια, ρυθμίζουν τα ρολά του νότιου προσανατολισμού σε τέτοια θέση ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη σκίαση και να αποφεύγεται η ανεπιθύμητη άνοδος της θερμοκρασίας. Το σύστημα λειτουργεί κατΆ επιλογή και αυτόματα για να διατηρεί την θερμοκρασία στο εσωτερικό χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Επίσης τα κουφώματα συνοδεύονται και από τα αντίστοιχα συστήματα σήτας, κάθετης και οριζόντιας κίνησης για βέλτιστη λειτουργικότητα ανάλογα με την θέση του κάθε κουφώματος.

kaptain S.A.
Θέση καλοχώρι, Βαθύ Αυλίδος
ΤΚ 34100 Εύβοια
Tηλ.: 801 11 32400 (από σταθερό)
ή 22210 32400 (από κινητό)
Εmail:[email protected]
www.kaptain.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ