Με την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, επιτυγχάνεται μείωση στο ρεύμα για φωτισμό σε ποσοστό 80-90% σε σχέση με του συμβατικούς λαμπτήρες

7. Αλλαγές φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας LED

Διαβάστηκε από 46472 αναγνώστες -

Μια από τις κυριότερες αιτίες κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια του σήμερα, αποτελεί ο φωτισμός. Καλύπτει περίπου το 20% του ρεύματος που καταναλώνει ετησίως ένα νοικοκυριό, ενώ σε μία επιχείρηση το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Με την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ρεύματος για φωτισμό σε ποσοστό 80-90% σε σχέση με του συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και σε ποσοστό 50-75% σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς λαμπτήρες (λάμπες οικονομίας-φθορισμού). Είναι εύκολα κατανοητό επομένως, ότι η εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό αποτελεί σημαντική παράμετρο οικονομίας.
Εάν στα παραπάνω, συνυπολογίσουμε ότι τους λαμπτήρες LED τους αγοράζουμε μία φορά (τουλάχιστον για τα 5 χρόνια της εγγύησής τους), ενώ τους συμβατικούς λαμπτήρες θα τους αγοράσουμε αρκετές φορές, μια και η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μικρότερη αλλά και λόγω του ότι καίγονται πολύ εύκολα, ειδικά στο συχνό «άναψε-σβήσε», τότε η απόσβεση της επένδυσής μας υπολογίζεται τουλάχιστον 40-50% μικρότερης διάρκειας, ενώ το κέρδος μας διπλασιάζεται.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ