Τα ηλιοθερμικά συστήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων νοικοκυριών για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων

9. Τοποθέτηση ηλιοθερμικών συστημάτων

Διαβάστηκε από 46340 αναγνώστες -

Tα ηλιοθερμικά συστήματα συλλέγουν ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε θερμική ή ηλεκτρική ενέργεια. Υπάρχουν διάφορα είδη ηλιοθερμικών συστημάτων με τη διαφορά τους να έγκειται στο ποσοστό θερμότητας που μπορούν να παραγάγουν. Έτσι έχουμε συστήματα χαμηλής, μέσης ή και υψηλής απόδοσης. Η απόδοση τους εξαρτάται από το είδος του ηλιακού συλλέκτη που θα χρησιμοποιηθεί.
Τα ηλιοθερμικά συστήματα χρησιμοποιούνται σε κεντρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, αλλά και σε νοικοκυριά για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών (ζεστό νερό χρήσης, υποβοήθηση στη θέρμανση).

Εγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα
H εγκατάσταση ή αντικατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα αλλά και η σύνδεση του με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης για Ζεστό Νερό Χρήσης και τους χειμερινούς μήνες, μπορούν να αποφέρουν αύξηση της ενεργειακής «κλάσης» της κατοικίας κατά 35%-45% σε σχέση με την αρχική της κατάσταση. Επομένως η εκμετάλλευση της άφθονης ηλιακής ενέργειας (τουλάχιστον 300 μέρες το χρόνο στην Ελλάδα) είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς και έξυπνους τρόπους εξοικονόμησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ