ECOCOSMOS

Διαβάστηκε από 13643 αναγνώστες -

Στο έργο Passivistas είχαμε την τιμή να επιλεγούμε ως Χορηγός εταιρεία Εξωτερικής θερμομόνωσης και αποτέλεσε για εμάς μια μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσουμε τα υλικά μας σε ένα κτίριο που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα για την εποχή του, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του κτιριακού αποθέματος της Ελλάδας σε κατοικίες έχει παραπλήσια χαρακτηριστικά.

Επισκευαστικά Σκυροδέματος

Στο κτίριο, εκτός από τα υλικά της εξωτερικής θερμομόνωσης χορηγήθηκαν και επισκευαστικά σκυροδέματος για την επισκευή και ενίσχυση των διατομών του Φέροντος Οργανισμού. Συγκεκριμένα εφαρμόστηκε αναστολέας διάβρωσης (MORTAR 451) και επισκευαστικά διατομής σκυροδέματος σε τσιμεντοειδή μορφή (MORTAR 456 & 460) της KREISEL. Ο αναστολέας διάβρωσης MORTAR 451 αποτελεί το πρώτο από τα τρία υλικά του συστήματος επισκευής σκυροδέματος. Εφαρμόζεται στις προς επισκευή επιφάνειες σκυροδέματος δημιουργώντας διεπιφάνεια πρόσφυσης με το παλαιό σκυρόδεμα, παρέχοντας αντιδιαβρωτική προστασία στους οπλισμούς και αυξάνοντας την αντίσταση σε ενανθράκωση του σκυροδέματος. Τα επισκευαστικά κονιάματα MORTAR 456 & 460 αποτελούν τα άλλα δύο υλικά του συστήματος με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή αντοχή σε θλίψη και κάμψη. Εφαρμόζονται τόσο σε συμβατικό όσο και σε προεντεταμένο σκυρόδεμα. Το MORTAR 456 εφαρμόζεται σε στρώσεις πάχους 5 έως 50mm ενώ το MORTAR 460 σε στρώσεις 1 έως 10mm αντίστοιχα.

Εξωτερική Θερμομόνωση

Στην συνέχεια επιλέχθηκε να εφαρμόσουμε ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, το TURBO-SISI της KREISEL. Ως κονίαμα εμποτισμού του υαλοπλέγματος επιλέχθηκε η λευκή ινοπλισμένη κόλλα STYRELEP-B 225 της KREISEL, η οποία παρουσιάζει άριστες ιδιότητες ελαστικότητας και δεν απαιτεί την χρήση ασταριού για την εφαρμογή του τελικού επιχρίσματος. Τελικό επίχρισμα επιλέχθηκε το SISITYNK 040 κοκκομετρίας 1mm και χρωματισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Έργου. Επιλέχθηκε το εν λόγω πυριτικό σιλικονούχο επίχρισμα γιατί εμφανίζει άριστη αντοχή και ελαστικότητα στις θερμοκρασιακές μεταβολές, καθώς και ανθεκτικότητα στην συνεχή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία (UV radiation), στην υψηλή υγρασία (κτίρια σε γειτονία με δασικούς ή υδάτινους όγκους), καθώς και σε φυσικούς- βιολογικούς ρύπους (βρύα, μικροοργανισμοί). Στην εφαρμογή δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις λεπτομέρειες εφαρμογής όπως στηθαία, κουφώματα, λαμπάδες γύρω από ανοίγματα με τελικό στόχο την πλήρη εξάλειψη των θερμογεφυρών σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που ακολουθεί το PH. Ενδεικτικά τοποθετήθηκαν αυτοδιογκούμενες ταινίες στην επαφή θερμομόνωσης με τα κουφώματα, γωνιόκρανα και νεροσταλλάκτες με αντιαλκαλικό πλέγμα στης εξωτερικές γωνίες, υγρομόνωση με τσιμεντοειδές δύο συστατικών SLURRY 820 της KREISEL στην ζώνη υψηλής στεγάνωσης κ.α.

ecocosmos
Επίσημος αντιπρόσωπος KREISEL στην Ελλάδα είναι η εταιρία ECOCOSMOS, Θεσσαλονίκης 55 Νέα Φιλαδέλφεια, ΤΚ 15451,
Τηλ.: 2102530130,
Fax: 210 2532282 Εmail:[email protected]
www.ecocosmos.com.gr, 



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα