MAPEI

Διαβάστηκε από 13648 αναγνώστες -

Στην οροφή του έργου Passivistas, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ADESO®, το οποίο περιλαμβάνει τις αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες της POLYGLASS – MAPEI GROUP για την υγρομόνωση και θερμομονωτικές πλάκες γραφιτούχας πολυστερίνης. Οι αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες της POLYGLASS – MAPEI GROUP, παράγονται με μία προηγμένη τεχνολογία διπλής παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει υψηλό ποσοστό πολυμερών (περισσότερα πολυμερή έως και 30%) και πρωτοποριακή αυτοκόλλητη ουσία. Η τεχνολογία ADESO® με τα νέας γενιάς συστατικά, έχει βελτιωμένη πρόσφυση των ψηφίδων στην τελική επιφάνεια.

Τα υλικά και τα στάδια του συστήματος

  1. Polyprimer: Αρχικά εφαρμόζεται το ασφαλτικό αστάρι διαλύτη με μέση κατανάλωση 0,2 – 0,4 l/m2.
  2. Polyvap SA: Στη συνέχεια τοποθετείται χωρίς φλόγιστρο, η ελαστομερής SBS αυτοκόλλητη ασφαλτική μεμβράνη διπλής όψης, η οποία είναι οπλισμένη με φύλλο αλουμινίου, καθιστώντας την άριστο φράγμα υδρατμών (ευκαμψία στις χαμηλές θερμοκρασίες: -25οC, πάχος: 2mm, διαστάσεις ρολού: 1 x 15m).
  3. Θερμομονωτικό υλικό: Κατόπιν, στην άνω αυτοκόλλητη πλευρά της Polyvap SA τοποθετούνται οι πλάκες γραφιτούχας πολυστερίνης της εταιρίας Ριζάκος, χωρίς φλόγιστρο, κόλλα ή σφραγιστικό. 
  4. Spider P & Spider P Mineral: Τέλος, πάνω στη θερμομονωτική πλάκα, τοποθετούνται χωρίς φλόγιστρο οι πλαστομερείς APP αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες Spider P 2mm χωρίς ψηφίδα και στη συνέχεια οι Spider P Mineral 3,5kg με ψηφιδα (ευκαμψία στις χαμηλές θερμοκρασίες: -10οC, διαστάσεις ρολού: 1m x 15m χωρίς την ψηφίδα και 1m x 10m με τη ψηφίδα). Οι μεμβράνες είναι οπλισμένες με μη υφαντό πολυεστερικό φορέα σταθεροποιημένο με διαμήκεις υλαοϊνες. Η άνω πλευρά της Spider P 2mm προστατεύεται από φιλμ πολυαιθυλενίου και δέχεται την αυτοκόλλητη ορυκτή μεμβράνη Spider P Mineral 3,5kg με ψηφίδα.

Γιατί επιλέχθηκαν

Έχοντας ένα υφιστάμενο κτίριο, κατασκευασμένο πολλές δεκαετίες πριν, έπρεπε να επιλεχθεί μία κατασκευή η οποία δε θα επιβάρυνε τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού. Με το σύστημα ADESO®, έγινε θερμομόνωση και υγρομόνωση χωρίς επιπλέον κονία ή άλλο γέμισμα. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιήθηκε το βάρος της οροφής. Το βάρος όμως δεν αποτελεί το μόνο πλεονέκτημα. Με αυτόν τον τρόπο οι εργασίες ολοκληρώνονται ταχύτερα, καθώς δεν χρειάζεται η αναμονή για την ωρίμανση της κονίας και επιπλέον, εξοικονομούνται τα χρήματα και τα εργατικά της κονίας. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι γενικότερα ταχύτερη και ευκολότερη, καθώς όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται σε μία φάση της κατασκευής και τα υλικά του συστήματος τοποθετούνται διαδοχικά το ένα πάνω στο άλλο.

Επιπλέον πλεονεκτήματα:
  • Χωρίς τη χρήση φλογίστρου (εξοικονόμηση προπανίου, μεγαλύτερη διάρκεια προϊόντος καθώς δεν καταπονείται από τη φλόγα) και χωρίς το κόστος ενδιάμεσων ή βοηθητικών υλικών που καθυστερούν την τοποθέτηση.
  • Σίγουρη τοποθέτηση, καθώς η αυτοκόλλητη ουσία είναι κατανεμημένη σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνης.
  • Οικολογική, άοσμη και φιλική προς το περιβάλλον εφαρμογή, χωρίς καπνούς, μυρωδιές και θόρυβο.
  • Δυνατότητα εργασιών και σε κλειστούς χώρους - κανένας κίνδυνος πυρκαγιάς.
  • ¶ριστη πρόσφυση σε κάθε είδος υπόστρωμα (μέταλο, ξύλο, θερμομονωτικά πανέλα, τσιμεντοκονία).
  • Εξαιρετική σφράγιση των επικαλύψεων χάρις στα πατενταρισμένια ρέλια που υπάρχουν κατά μήκος και στο τέλος των ρολών (πατέντες FASTLAP – SEALLAP), τα οποία ΔΕΝ έχουν ψηφίδα, έχουν επιπλέον κόλλα, τοποθετημένη από το εργοστάσιο, για την άριστη συγκόλληση των επικαλύψεων με εξαιρετικές αντοχές. Επικαλύψεις χωρίς πιθανότητα αποκόλλησης, καθόλου λέρωμα ασφαλτικού στις άκρες, αισθητικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

MAPEI ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ
Θέση Δημοσιές Ριτσώνας,
Τ.Θ. 19243
34100 Χαλκίδα - ΕΛΛΑΔΑ
Τηλέφωνο: 22620 71906
Fax: 22620 71907
Email: [email protected]
www.mapei.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα