FIBRAN Α.Ε.

Διαβάστηκε από 13645 αναγνώστες -

H θερμομόνωση των εκτεθειμένων οριζόντιων επιφανειών (βεραντών που έχουν κάτωθεν χώρους κυρίας χρήσης, προβόλων κλπ), έχει ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα στη συνολική θερμική συμπεριφορά του κτιρίου.
Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της δραστικής μείωσης των θερμικών απωλειών από αυτά τα δομικά στοιχεία, συνεπώς και του μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας U της κατασκευής. Καθώς η εκτιμώμενη επίπτωση των θερμικών απωλειών και κερδών μέσω των στοιχείων αυτών της κατασκευής μιας μονοκατοικίας μπορεί να φτάσει το 35% του συνολικού θερμικού ισοζυγίου, γίνεται εύκολα αντιληπτή η σημασία της θερμομόνωσης του.
Η μείωση των θερμογεφυρών συμβάλλει επίσης σημαντικά στην καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου στις περιπτώσεις μόνωσης των εξωστών (προβόλων), μια χρησιμότατη αλλά όχι συνηθισμένη πρακτική ως τώρα στη χώρα μας. 


Αυτή ακριβώς η πρακτική εφαρμόστηκε στο έργο μας και μάλιστα με καινοτόμο τρόπο. Στο δάπεδο των μπαλκονιών χρησιμοποιήθηκαν ειδικά κεραμικά πλακίδια εξωτερικού χώρου με εξηλασμένη πολυστερίνη κολημμένη εργοστασιακά στην κάτω πλευρά τους. Τα πλακίδια τοποθετήθηκαν, αφού προετοιμάστηκε σχολαστικά η υπόβαση, κολλήθηκαν με ειδική υβριδική κόλα και αρμολογήθηκαν με ειδικό ελαστικό στόκο. Με τη χρήση των πλακιδίων αυτών δημιουργήθηκε ωφέλιμη, βατή επιφάνεια προσθέτοντας αξία στο κτίριο.

Τα πλεονεκτήματα του FIBRANxps STAR
Το Σύνθετο Θερμομονωτικό Πλακίδιο FIBRANxps STAR συνδυάζει τις εξαιρετικές τεχνικές ιδιότητες (θερμομόνωση με κορυφαία θερμική αγωγιμότητα λ=0,033 W/mK, εξαιρετικά χαμηλή μακροχρόνια υδατοαπορροφητικότητα μικρότερη του 1,5% κ.ο., πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές άνω των 300 kPa), την προστασία της στεγανοποίησης και τη μεγάλη διάρκεια ζωής, με τα κατασκευαστικά πλεονεκτήματα της απλής και γρήγορης τοποθέτησης, εύκολης συντήρησης και άρτιου αισθητικού αποτελέσματος. 

Το FIBRANxps STAR αποτελείται από πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης (xps) πάχους 5 έως 10 εκατοστών, και επικάλυψη κεραμικού πλακιδίου πλήρους υάλωσης, ψυχρού χρώματος, κατάλληλου για εξωτερικά δάπεδα. Το μικρό του βάρος, μόλις 22 κιλών/τ.μ., το καθιστά εξαιρετική πρόταση για τοποθέτηση σε δώματα υφιστάμενων παλαιών κτιρίων που είναι επιθυμητή η ελάχιστη δυνατή στατική επιβάρυνση. Η γενική ευκολία και ταχύτητα τοποθέτησης καθώς και η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του υλικού, εξασφαλίζουν οικονομία και άριστη σχέση κόστους και αποτελέσματος.
Συμπερασματικά, η χρήση του FIBRANxps STAR σε εφαρμογές αντεστραμμένης μόνωσης δώματος αποτελεί μια σύγχρονη, οικονομική και αποτελεσματική λύση με εξαιρετικά τεχνικά πλεονεκτήματα τόσο σε υφιστάμενες όσο και σε νέες κατασκευές.

Fibran a.e.
6ο χλμ Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου
57013 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 682425
Fax: 2310 683131
Email: [email protected]
www.fibran.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα