Τα κύρια χαρακτηριστικά του ελληνικού HUB για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Τα διαδικτυακό περιβάλλον του ελληνικού HUB.

Το ελληνικό HUB για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Διαβάστηκε από 12603 αναγνώστες -

O όρος “HUB” σημαίνει κόμβος και ειδικότερα για το έργο REQUEST2ACTION αποτελεί έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ της αγοράς και των ιδιοκτητών ή/ και ενοικιαστών ακινήτων, έναν ενεργό μηχανισμό παρακολούθησης της πραγματικής εφαρμογής των μέτρων που προτείνονται μέσα από τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Το ελληνικό HUB για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, που έχει ως βασική του αρχή να φέρει σε επαφή τα διαφορετικά ενδιαφερόμενα μέρη, αποτελεί μια κεντρική πηγή πληροφοριών για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να λαμβάνουν χώρα στην ανακαίνιση των κατοικιών, τα πρότυπα ποιότητας προϊόντων & συστημάτων κ.ά.

Δημιουργείται με σκοπό να βοηθήσει την «Κοινότητα των συμβαλλόμενων μελών στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων» όπως είναι, η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες, οι ερευνητές, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πολίτες, ώστε κάθε ένας τους να βελτιώσει τις μεθόδους και τις στρατηγικές εξοικονόμησης στον τομέα όπου δραστηριοποιείται.

Το ελληνικό HUB αναπτύσσεται σε ένα διαδικτυακό και συνάμα δυναμικό περιβάλλον, του οποίου τα κύρια χαρακτηριστικά συνοψίζονται στα εξής πεδία:
- Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων
- Τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEBs)
- Παρουσίαση στατιστικά στοιχείων των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές συλλογής & διαχείρισης των δεδομένων αυτών)
- Πληροφορίες & βήματα για την πιστοποίηση ενεργειακών προϊόντων/ συστημάτων
- “Blog” ανταλλαγής εμπειριών, απόψεων, βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μελών
- Μηχανή αναζήτησης προμηθευτών ενεργειακών προϊόντων & συστημάτων
- Παρουσίαση χρηματοδοτικών εργαλείων και χρήσιμων συνδέσμων

Το ΚΑΠΕ έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει το δικτυακό περιβάλλον που πρόκειται να φιλοξενήσει το ελληνικό HUB, ενώ με τη συμβολή και τη συνεργασία των ενδιαφερόμενων μερών, η έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται τον Σεπτέμβριο 2015.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα