Το Εργαλείο ενεργειακού ελέγχου κατοικίας – Home Energy Check (HEC)

Διαβάστηκε από 12606 αναγνώστες -

Το “Home Energy Check” είναι μια εφαρμογή εξοικείωσης του χρήστη με την εξοικονόμηση της ενέργειας, σε ένα φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα διαδραστικό εργαλείο που υπολογίζει τις ανάγκες ενός νοικοκυριού και δύναται να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες που προκύπτουν μέσα από τις συστάσεις των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

Με απλά και λίγα βήματα, ο χρήστης αρχικά καλείται να εισάγει τα χαρακτηριστικά της κατοικίας του όπως τον τύπο κατοικίας, την γεωγραφική περιοχή, την επιφάνειά του καθώς και στοιχεία που αφορούν στην κατασκευή και τον Η/Μ εξοπλισμό του (τοιχοποιία, ανοίγματα, σκίαση, συστήματα θέρμανσης, ψύξης, κλπ). Τα πρώτα αποτελέσματα θα αποτυπώσουν την υφιστάμενη ενεργειακή κατανάλωση για θέρμανση, ψύξη και για ζεστό νερό χρήσης (kWh/m2) και βάσει αυτών, θα προκύψει η κατάταξη της κατοικίας στην αντίστοιχη ενεργειακή κατηγορία. Στη συνέχεια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού του, επιλέγοντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις εξοικονόμησης (π.χ. ενισχυμένη θερμομόνωση, διπλά τζάμια με χαμηλό συντελεστή εκπομπής - e, σύστημα θέρμανσης υψηλής απόδοσης, εισαγωγή ΑΠΕ, κλπ).

Με την ολοκλήρωση και αυτού του βήματος, θα προκύψει η ποσοστιαία (%) εξοικονομούμενη ενέργεια και επομένως, η βελτίωση της ενεργειακής κατηγορίας του σπιτιού του. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει την ενεργειακή κατανάλωση πριν και μετά τη βελτίωση, ενώ ένα ενδεικτικό κόστος των παρεμβάσεων που επέλεξε, θα υπολογιστεί μέσα από το εργαλείο αυτό. Ο χρήστης στο τέλος, μπορεί να αποθηκεύσει τα αποτελέσματα και να αξιολογήσει το Home Energy Check ως προς την ποιότητα, το όφελος και τη χρησιμότητα που παρέχει στον χρήστη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα