Εισαγωγή Πορίσματος

Διαβάστηκε από 14646 αναγνώστες -

Τα συστήματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να καλύπτει μέρος ή το σύνολο των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια από παραγωγή με ίδια μέσα. Με τις διατάξεις της παραγράφου 2, του άρθρου 6 του ν. 4203 (ΑΆ 235) δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα συμψηφισμού ενέργειας που παράγεται και καταναλώνεται σε διαφορετικό χρόνο (ετεροχρονισμένη παραγωγή – κατανάλωση) και συνεπώς η δυνατότητα ο καταναλωτής να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό του κόστος, μειώνοντας ταυτόχρονα την έκθεσή του σε μελλοντική αύξηση των τιμολογίων κατανάλωσης. 
Στο πλαίσιο αυτό για την εφαρμογή συστημάτων αυτοπαραγωγής σε συνδυασμό με συμβάσεις συμψηφισμού της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια, έπρεπε να γίνει αναλυτική διερεύνηση των δυνατοτήτων που παρέχει το ισχύον θεσμικό-κανονιστικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τη διεθνή πρακτική. 
Η συνολικά καταναλισκόμενη ενέργεια από τον αυτοπαραγωγό με ενεργειακό συμψηφισμό εντός δεδομένου χρονικού κύκλου συμψηφισμού μπορεί να διακριθεί σε τρία διαφορετικά τμήματα. Ένα τμήμα της καταναλισκόμενης ενέργειας καλύπτεται από ταυτοχρονισμένη παραγωγή, δηλαδή παράγεται και καταναλώνεται χωρίς την χρήση του Δικτύου Διανομής. Ένα δεύτερο τμήμα της καταναλισκόμενης ενέργειας καλύπτεται από ισόποση παραγωγή σε διαφορετικό χρόνο εντός του κύκλου συμψηφισμού, συνεπώς χρησιμοποιείται το Δίκτυο Διανομής. Τέλος, δύναται να υπάρχει ένα τρίτο τμήμα της καταναλισκόμενης ενέργειας που δεν καλύπτεται από την παραγόμενη και απορροφάται από το Δίκτυο Διανομής.  
Περαιτέρω, δύναται να υπάρχει περίσσεια παραγόμενης ενέργειας- ήτοι ενέργεια που δεν καλύπτει ανάγκες του καταναλωτή εντός του κύκλου συμψηφισμού- και η οποία αποδίδεται στο Δίκτυο Διανομής. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ