Καταναλωτές Τριτογενούς Τομέα

Διαβάστηκε από 14643 αναγνώστες -

Όσον αφορά τον Τριτογενή Τομέα, σε σύγκριση με τον οικιακό, επισημαίνονται τα ακόλουθα: 
• Οι καταναλώσεις είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τον οικιακό τομέα και συνεπώς η βέλτιστη ισχύς των Φ/Β θα είναι μεγαλύτερη και το κόστος ανά kW μικρότερο.  
• Το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης του Φ/Β είναι μικρότερο σε σχέση με τον οικιακό τομέα λόγω του ΦΠΑ. 
• Το τιμολόγιο χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι υψηλότερο από αυτό του οικιακού καταναλωτή. 
• Το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας (για ισχύ συστήματος έως 10 kW) θα μπορεί να αυτοκαταναλώνεται μεγιστοποιώντας έτσι το οικονομικό όφελος λόγω της μη χρέωσης των ρυθμιζόμενων χρεώσεων δικτύου (για την ενέργεια). 
Συνεπώς προκύπτουν καλύτερα αποτελέσματα ως προς το χρόνο αποπληρωμής και το IRR και ενδεικτικά αναφέρεται ότι για Φ/Β σύστημα ισχύος 10 kW και για τις χρεώσεις του σεναρίου 1 προκύπτει IRR  της τάξης του 13,9 % και περίοδος αποπληρωμής 7,2 έτη.  
O HΛΙΟΣ λέει…
Π14. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, το χαμηλό όριο για τα επιτρεπόμενα μεγέθη συστήματος καλύπτει πολύ μικρές επιχειρήσεις που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν έχουν διαθέσιμο χώρο για την εγκατάσταση Φ/Β και μικρής Α/Γ. Για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, η μέγιστη ποσότητα ενέργειας των 15.000 kWh αντιστοιχεί σε πολύ μικρό ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης ώστε να δημιουργείται ικανοποιητικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επένδυσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ