Προτάσεις σε επιμέρους θέματα εφαρμογής

Διαβάστηκε από 14641 αναγνώστες -

Τέλος, όσον αφορά λοιπούς προβληματισμούς που τέθηκαν κατά τις εργασίες της Ομάδας επισημαίνονται τα ακόλουθα: 
1. Να υπάρχει ανώτατο όριο ισχύος της εγκατάστασης παραγωγής στα 10 kW και η συνολική ισχύς να συνυπολογίζεται στο στόχο της αντίστοιχης τεχνολογίας όπως αυτός θα προκύψει μετά το νέο ενεργειακό σχεδιασμό. 
2. Προτείνεται ως τιμή υπολογισμού της πίστωσης στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ για την περίσσεια της ενέργειας (Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 14α του ν. 3468/ 2006 για αποζημίωση συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοπαραγωγών), η μέση τιμή του ανά ώρα μεγίστου μεταξύ της οριακής τιμής συστήματος και του μέσου μεταβλητού κόστους των θερμικών μονάδων του Συστήματος του ημερολογιακού έτους που προηγείται του έτους της εκκαθάρισης παραγωγής – κατανάλωσης για κάθε εγκατάσταση. 
3. Προτείνεται να επιτρέπεται η μετάβαση από το υφιστάμενο πρόγραμμα των στεγών στο νέο σχήμα συμβάσεων συμψηφισμού για υφιστάμενες εγκαταστάσεις.  
4. Η δυνατότητα συμψηφισμού παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας, από εγκαταστάσεις μονάδων παραγωγής που δε βρίσκονται στον ίδιο χώρο (Virtual Net Metering) καθώς και η σύνδεση μίας Φ/Β εγκατάστασης με περισσότερες της μίας εγκαταστάσεις κατανάλωσης που τροφοδοτούνται από διαφορετικές παροχές εισάγει πολυπλοκότητα και θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να εξεταστεί σε επόμενη φάση και με την εμπειρία που εν τω μεταξύ θα έχει αποκτηθεί.
O HΛΙΟΣ λέει…
Π17. Από τις Προτάσεις σε θέματα εφαρμογής απουσιάζει ο τρόπος εφαρμογής του ενεργειακού συμψηφισμού σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχήμα, για κάθε αυτοπαραγωγό διαμορφώνεται σε κάθε τιμολογιακή περίοδο ένα ποσό χρέωσης και μια ποσότητα περίσσειας. Δεν αναφέρεται πουθενά πως το σύνολο που προκύπτει από το άθροισμα της περίσσεια κάθε τιμολογιακής περιόδου συμψηφίζεται σε ετήσια βάση με τα ποσά χρέωσης που προέκυψαν από τις αντίστοιχες τιμολογιακές περιόδους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ