Κατανάλωση νερού

Διαβάστηκε από 20603 αναγνώστες -

Το νερό είναι απαραίτητο στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία - για την παρασκευή τροφίμων, τον καθαρισμό και την υγιεινή, την άνεση των επισκεπτών και την αναψυχή.
Στην προσπάθειά του να γίνεται πιο αποδοτική χρήση του νερού, οι στόχοι ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι:
Κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών με αποφυγή σπαταλών
Μέτρα που βελτιώνουν την απόδοση της χρήσης του νερού (πχ. δίκτυο αναγνώρισης διαρροών και λήψη μέτρων αύξησης της απόδοσης σε χώρους με μεγάλη κατανάλωση νερού, όπως τουαλέτες και κουζίνες).
Θέσπιση αυστηρών κριτηρίων σε καινούργια κτίρια ή κατά την ανακαίνιση της μονάδας
Εκπαίδευση του προσωπικού
Το πρώτο βήμα για την οποιαδήποτε πιστοποίηση, αλλά και για την βελτίωση της υπάρχουσας κατανάλωσης νερού είναι η καταγραφή των καταναλώσεων σε κάθε τομέα του ξενοδοχείου και η σύγκρισή του με κάποιες καταναλώσεις αναφοράς. Χαρακτηριστικά για ένα ξενοδοχείο 4-5 αστέρων οι ισοδύναμες καταναλώσεις αναφοράς για το μεσογειακό και το εύκρατο κλίμα ανά επισκέπτη και ανά ημέρα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα