Το νερό είναι απαραίτητο στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία - για την παρασκευή τροφίμων, τον καθαρισμό και την υγιεινή, την άνεση των επισκεπτών και την αναψυχή.
Στην προσπάθειά του να γίνεται πιο αποδοτική χρήση του νερού, οι στόχοι ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι:
Κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών με αποφυγή σπαταλών
Μέτρα που βελτιώνουν την απόδοση της χρήσης του νερού (πχ. δίκτυο αναγνώρισης διαρροών και λήψη μέτρων αύξησης της απόδοσης σε χώρους με μεγάλη κατανάλωση νερού, όπως τουαλέτες και κουζίνες).
Θέσπιση αυστηρών κριτηρίων σε καινούργια κτίρια ή κατά την ανακαίνιση της μονάδας
Εκπαίδευση του προσωπικού
Το πρώτο βήμα για την οποιαδήποτε πιστοποίηση, αλλά και για την βελτίωση της υπάρχουσας κατανάλωσης νερού είναι η καταγραφή των καταναλώσεων σε κάθε τομέα του ξενοδοχείου και η σύγκρισή του με κάποιες καταναλώσεις αναφοράς. Χαρακτηριστικά για ένα ξενοδοχείο 4-5 αστέρων οι ισοδύναμες καταναλώσεις αναφοράς για το μεσογειακό και το εύκρατο κλίμα ανά επισκέπτη και ανά ημέρα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - 4green.gr