Μία σόμπα πέλλετ μπορεί πλέον να τη χειριστεί κανείς και μέσω του διαδικτύου.

Σόμπες pellet

Διαβάστηκε από 37344 αναγνώστες -

Οι σόμπες pellet χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις αερόθερμες και τις υδραυλικές. Αμφότεροι οι τύποι χρειάζονται μια έξοδο καπνού διαμέτρου 8 εκατοστών και όχι το κλασικό μπουρί, με αποτέλεσμα η εγκατάσταση τους να είναι αρκετά εύκολη. Τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά μπορούν να έχουν διάφορες διακοσμήσεις, ενισχύοντας την αισθητική του χώρου, ενώ προσφέρουν και άλλες «έξυπνες» λύσεις όπως είναι ο χειρισμός τους μέσω διαδικτύου ή κινητού. 


Οι υδραυλικές σόμπες pellet λειτουργούν με τα σώματα καλοριφέρ και ζεσταίνουν όλο το σπίτι. Δηλαδή, η σόμπα παίρνει το ρόλο του καυστήρα πετρελαίου. Οι αερόθερμες σόμπες έχουν θυρίδες εξόδου θερμού αέρα και μπορούν να θερμάνουν παραπάνω από έναν χώρο, μόνο όταν έχουν εγκατασταθεί ειδικές σωληνώσεις μεταφοράς αέρα.

Μια σόμπα pellet αποτελείται από το χώρο καύσης που έχει μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, έναν κάδο συλλογής της στάχτης, ένα δοχείο pellet και τις κατάλληλες εξόδους καυσαερίων. Το κόστος της υπολογίζεται σε ένα μέσο όρο 1500 ευρώ, ενώ φθάνει τα 3.000 ευρώ σε ενδεχόμενη σύνδεσή της με καλοριφέρ.

Πλεονεκτήματα
- Έχει κατά πολύ μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με μία ξυλόσομπα
- Η χρήση τους δεν απαιτεί ύπαρξη καμινάδας μεγάλης διατομής
- Μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα της καύσιμης ύλης
- Διαθέτουν δεξαμενές αποθήκευσης ώστε να γίνεται ομαλά η τροφοδοσία τους

Μειονεκτήματα
- Είναι ακριβότερες από τις ξυλόσομπες
- Εξαρτώνται από το ηλεκτρικό ρεύμα
- Το pellet είναι ακριβότερο σε σχέση με το ξύλο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ