Τα ηλιακά αερόθερμα είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες και υπόγειους χώρους.)

Ηλιακά αερόθερμα

Διαβάστηκε από 37354 αναγνώστες -

Τα ηλιακά αερόθερμα εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ηλίου και προσφέρουν θέρμανση με φρέσκο αέρα συμβάλλοντας παράλληλα σε κτιριακές ανάγκες όπως είναι ο αερισμός και η αφύγρανση των χώρων. Πρόκειται για μία ιδανική λύση για σπίτια που μένουν ακατοίκητα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή για χώρους που απειλούνται από μούχλα και υγρασία (εξοχικά, υπόγεια κτλ.). 


Για τη λειτουργία τους, η επιφάνειά τους συλλέγει τις ακτίνες του ήλιου και στη συνέχεια ένα ειδικός απορροφητής θερμαίνει τον φιλτραρισμένο εξωτερικό φρέσκο αέρα, με τον διανεμητή να χρησιμοποιεί έπειτα έναν ανεμιστήρα για να τον προωθήσει στο εσωτερικό του κτιρίου. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη δωρεάν ενέργεια του φωτοβολταϊκού πάνελ που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της κατασκευής ή αντλεί ενέργεια από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ηλιακού αερόθερμου είναι η προσφορά ζεστού και φρέσκου αέρα, η δημιουργία υγιεινής ατμόσφαιρας σε κάθε χώρο, η ελάχιστη εκπομπή καυσαερίων και η φροντίδα του κτιρίου, ακόμη κι όταν ο ιδιοκτήτης λείπει αρκετό καιρό μακριά από αυτό.
Επιπλέον, συμβάλλει σημαντικά και στη μείωση της ετήσιας δαπάνης για τη θέρμανση και το δροσισμό, με το κόστος ενός συστήματος 700 Wp -που καλύπτει χώρους 10 με 40 τ.μ.- να είναι κοντά στα 600 ευρώ.

Πλεονεκτήματα
- Προσφορά ζεστού και φρέσκου αέρα
- Δημιουργία υγιεινής ατμόσφαιρας
- Ελάχιστη εκπομπή καυσαερίου

Μειονεκτήματα
- Δεν μπορούν να καλύψουν ολοκληρωτικά τις ανάγκες μιας κατοικίας σε θέρμανση
- Συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας ενός χώρου, αλλά σε μικρό βαθμό στη θέρμανσή του

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ